Akdama'a dikilen haç sonsuza kadar kalacak!

Akdama'a dikilen haç sonsuza kadar kalacak!

İngiliz Reuters ajansı, Van Akdamar'daki Ermeni kilisesine 19 Eylül'deki ayinle takılacak haçın bir daha inmeyeceğini duyurdu.

İngiliz Reuters ajansı, Van Akdamar'daki Ermeni kilisesine 19 Eylül'deki ayinle takılacak haçın bir daha inmeyeceğini duyurdu.

Akdamar'dan haç inmeyecek
Akdamar kilisesinde düzenlenecek ayinden dolayı otellerde boş yer kalmadı.
İngiliz Reuters ajansı, AKP iktidarının, Türkiye'ye “soykırımcı” diyen ve bunu dünyanın dört bir yanında her fırsatta dile getiren Ermenistan'ı memnun edebilmek için devletin kasasından 3 trilyon lira (yeni parayla 3 milyon TL) harcayarak hizmete açtığı Van'daki Akdamar Kilisesi'nde 19 Eylül'de düzenlenecek olan ayini “Türkiye'nin barış jesti” olarak nitelendirdi. Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, ajans, konuyla ilgili haberde, “Kilisenin huzur dolu manzarasının altında, Ermenistan ve Türkiye'nin peşini bugün bile bırakmayan travmatik bir geçmiş yatıyor. Dünya çapındaki Ermeniler, Doğu Anadolu'daki bu kiliseyi, yüzyıllar süren zulmün, tehcirin ve toplu katliamların tanığı olarak görüyor” diye yazdı. Reuter'in haberinde şöyle devam edildi:

'Ermenilere hazırlar'
“Akdamar Kilisesi, hükümetin 1.5 milyon dolarlık onarım çalışmasının ardından 2007'de müze olarak yeniden açıldı. Ancak kilise yetkililerinin ricalarına rağmen kiliseye haç takılmasına izin verilmemişti. Van Valisi Münir Karaoğlu, ayinden önce kilisenin kubbesine haç takılacağını ve haçın orada kalacağını söyledi. ”

Yeniçağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.