AK Parti örgütünü aktif çalıştıracak

AK Parti örgütünü aktif çalıştıracak

Demokratik Açılım sürecinin son anketlerde partinin oylarına olumsuz yansıdığının görülmesi, AK Parti'yi harekete geçirdi.

AK Parti örgütlerinin daha aktif çalışmaları ve halkla daha fazla bütünleşmeleri için bir dizi önlem alınacak. Ak Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, “AK Parti'yi tabela partisi yapmayacağız” diyerek şunları söyledi: “Bu işler aşk, heyecan işi. Aşkı, heyecanı olmayan, bu yeni çalışma düzenine ayak uyduramayağını düşünen varsa hemen yolumuzu ayıracağız. Bunu yapacak kadrolar gelecek. İl ve ilçe örgütleri artık her hafta düzenli toplanacak, her ay düzenli olarak il ve ilçe divan ile birim toplantıları yapılacak, her ay halka açık sempozyum, konferans gibi etkinlikler düzenlenecek.”

Trabzon ve Konya'da istifalar

Ak Parti teşkilatında İzmir ile başlayan istifa süreci devam ediyor. Önceki gün İzmir'deki 30 ilçe başkanından 17'sinin istifa etmesinin ardından Konya ve Trabzon'da dün istifalar yaşandı. İstifa kervanına Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isteğine rağmen 5 ay önce seçime girip kazanan Ak Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç katıldı. Genç, yönetimiyle birlikte dün istifa ettiklerini açıkladı. Konya'da ise geçen Temmuz ayındaki kongrede Konya İl Başkanı seçilen, genel merkezin çağrısıyla geçen pazartesi günü istifa eden Mustafa Çevik'in ardından ayrılmalar sürdü. 4 il başkan yardımcısı ile aralarında yedek üyelerinin de bulunduğu 15 kişi istifa etti.

İşbaşaran'a ihraç talebi

Ak Parti MYK, trafik polisleriyle girdiği küfürlü tartışmadan dolayı Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın kesin ihraç talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu'na oybirliğiyle sevkine karar verdi. Karar Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Ak Parti MYK toplantısında alındı. Hürriyet'in ulaştığı İşbaşaran ise henüz partiden kendisini arayarak gelişmelerle ilgili bilgi verilmediğini ve görüşüne başvurulmadığını söyledi.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.