Aile nafakası için günde 3 ton odun kırıyor

Aile nafakası için günde 3 ton odun kırıyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir kadın, inşaat işçisi eşinin ailenin geçimini sağlamakta zorlanması üzerine 25 TL yevmiye ile çalıştığı bir depoda günde 3 ton odun kırıyor.

Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü'de 4 çocuk annesi Kezban Yıldız (35), inşaat işçisi eşi İbrahim Yıldız'ın zaman zaman iş bulmakta zorlanması üzerine evinin geçimine katkıda bulunmak için iş aramaya başladı. Çayırbaşı Mahallesi'ndeki bir odun deposunda günlük 25 TL yevmiye ile odun kırma işi bulan Yıldız, aldığı ücretin karşılığında da günde 3 ton odun kırıyor.

Geçim sıkıntısı nedeniyle böyle bir iş yapmak durumunda kaldığını belirten Yıldız, ilköğretim öğrencisi çocukları Havva (12), Zeliha (10) ve Ümmet'in (7) yanısıra 4 yaşında Yusuf adında bir çocuğu olduğunu ifade ederek, geçinmekte zorlandığını bildirdi.

Böylesi bir işte çalışmasının zorunluluktan kaynakladığını anlatan Yıldız, "İşim oldukça ağır. Ama başka çarem yok. Geçinmek iç in benim de çalışmam gerekiyor" dedi.
Sabah saat 09.00'da işe geldiğini, saat 15.00'e kadar 3 ton odunu kırmış olduğunu belirten Yıldız, "İşimi bitirdiğimde gidiyorum. Karşılığında da 25 TL alıyorum. Başlangıçta biraz zorlandım ama şimdi alıştığım için odun kırmakta zorlanmıyorum" diye konuştu.

Yıldız, çalışması karşılığında depodan yakacağını da temin ettiğini ifade ederek, "Yakacağımı da odun deposu karşılıyor. Çocuklarımın eğitim giderlerinin yanı sıra ev ekonomisine de katkı sağlıyorum" dedi.
Depo sahibi Selahattin Şen de Kezban Yıldız'ın eşi İbrahim Yıldız'ın özellikle kış döneminde inşaatlarda iş bulamadığı zamanlarda yevmiye ile depoda çalıştığını ifade ederek, aileye yardımcı olmaya çalıştığı nı söyledi.







ihlassondakika.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.