Ahmet Özer'den Bonzai Tehlikesi Uyarısı

Ahmet Özer'den Bonzai Tehlikesi Uyarısı

Ahmet Özer, Bonzai Tehlikesine Dikkat Çekti

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, twitter hesabından son günlerde kamuoyuna yansıyan "Bonzai" tehlikesine dikkat çekti. 

"Bonzai tehlikesi, gençleri telef etmeye, aileleri ise tehdit etmeye devam ediyor.

Ankara'da bonzaiden ölen 19 yaşındaki genç,meselenin basit olmadığını bir kere daha gösterdi.

Bir çocuğun eğitiminden tüm kasaba halkı sorumludur"( kızılderili atasözü) anlayışıyla çalışmak zorundayız."

Uyuşturucu madde kullanımı, toplumun ve bireylerin sağlığını ve güvenliğini tehdit eden psikolojik, ekonomik, sosyal vb. çok boyutlu, önemli bir sorun.

Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde hızlı bir şekilde yayılarak bireylerin ve toplumun geleceğini tehdit eden bu problem ile mücadelenin, devletin ve toplumun tüm paydaşlarınca sürdürülmesi zorunlu.

Toplumun huzur ve güvenliğini derinden sarsan, özellikle gençler arasında yayılma eğilimi gösteren uyuşturucu madde kullanımının önlenebilmesi için; özellikle gençlerin farkındalıklarının artırılması, bu konuda eğitim ve önleme faaliyetlerine önem verilmesi gerekmekte.

Ankara'da, Sayın Özer'in bahsettiği olay nasıl yaşanmıştı?

Ankara Altındağ’da bir gencin yerde hareketsiz yattığını gören çevredekiler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince öldüğü belirlenen kişinin Muhammed Mustafa D. (19) olduğu tespit edildi. Çevrede inceleme yapan polis ekipleri, uyuşturucu madde içiminde kullanıldığı bildirilen malzemeler buldu.Mustafa D'nin cesedi bugün ailesinin düzenlediği törenle toprağa verildi. Oğlunu bonzaiden kaybeden babanın feryadı herkesin yüreğini dağladı.

 

 

kaynak: http://www.memurpostasi.com/ahmet-ozer-bonzai-tehlikesine-dikkat-cekti-907h.htm 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.