Ahmet Hakan yazdı: Atatürk için 5 şey

Ahmet Hakan yazdı: Atatürk için 5 şey

Hakan: Ben Atatürk'ü gayriresmi biyografilerle anladım ve sevdim.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan 10 Kasım'la ilgili bir yazı kaleme alırken 'Atatürk için 5 şey' başlığı altında dikkat çekici satırlara imza attı. Hakan, 'Ben Atatürk’ü gayriresmi biyografilerle anladım ve sevdim.' diye yazdı.

GAYRİRESMİ BİYOGRAFİYLE ANLADIM VE SEVDİM
BİR: Tarihi bir şahsiyeti alabildiğine resmi biyografilerin ve törenlerin içine sıkıştırmak ve oradan çıkarmamak, o şahsiyete yapılacak en büyük haksızlıktır. Ben Atatürk’ü gayriresmi biyografilerle anladım ve sevdim.

İKİ: Atatürk’e mürit yazılmaya kalkışanlar... Dikkat! Bilinçli ya da bilinçsiz Atatürk’e mürit yazılmaya kalkışan herhangi bir şahsın Atatürk’e yaşattığı derin çelişkiyi, en azılı Atatürk karşıtları bile yaşatamaz.

TEK BAŞINA UMUDU SIRTLANMAKTIR
ÜÇ: Yenilgileri itiyat haline getirmiş, parçalanmayı kader olarak görmeye başlamış, işgali veri kabul etmiş bir coğrafyada, bütün umutların tükendiği anda tek başına umudu sırtlanmak... Benim için Atatürk en çok budur.

DÖRT: Sıradan bir bürokratın, sıradan bir mebusun bile kolayca tartışılamadığı günümüz ortamında “Atatürk tartışılmalıdır. Atatürk tabu olmamalıdır” diyenlere, “yiğitsen, sen önce günümüzün tabularını yık bakalım” demek gerekir.

UCUZCULARA FIRSAT VERİLMEMELİ
BEŞ: Ama yine de bir şeyler yapmak lazım: Atatürk hakkında ileri geri konuşanlar hakkında savcılık takibatı başlatılması, ucuz yoldan şöhret olmak isteyenler açısından şahane bir fırsat sunmaktadır. Ucuzculara böyle bir fırsat verilmemelidir.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.