Ağca'nın anılarına 3 milyon dolar

Ağca'nın anılarına 3 milyon dolar

'Ağca anılarını doğru anlatırsa 3 milyon dolar kazanabilir...'

Sunday Times'a mektup yazan M. Ali Ağca, film ve belgesel gibi teklifler aldığını söyledi. Gazeteye göre de Ağca'nın anlatacakları, 3 milyon dolar edebilir
GAZETECİ-yazar Abdi İpekçi cinayeti ve iki ayrı gasp suçundan hapiste bulunan, 18 Ocak'ta da tahliye edilmeyi bekleyen Mehmet Ali Ağca, İngiliz Sunday Times gazetesine mektup göndererek, "Hem fiziksel, hem de psikolojik olarak güçlüyüm ve aklım başımda" dedi. Ağca, gazetenin dün yayımladığı mektupta, aldığı film ve kitap tekliflerinden bahsederek, "Özellikle Japonya ve Kanada'dan film ve belgesel projeleri konusunda kendisine büyük ilgi olduğunu" bildirdi.

"İNCİL'İ YAZACAĞIM"
Ağca'nın mektubunda ayrıca, "Planım, dünyanın sonunu ve mükemmel İncil'i yazmaktır. Mükemmel bir şekilde Hıristiyanlığın esaslarını yazmak... Vatikan'ın hiçbir zaman anlamadığı mükemmel Hıristiyanlığı ilan edeceğim" ifadesini kullandı. Mehmet Ali Ağca'nın Da Vinci Şifresi romanının yazarı Dan Brown'a da mektup gönderdiği kaydedildi.

'BÜYÜK İLGİ OLUR'
Times, Avrupalı yayıncıların, Ağca'nın anılarını doğru bir şekilde aktaracağı bir kitabın 3 milyon dolar değerinde olabileceğini söylediğini kaydetti. Gazete haberinde, İtalya'nın önde gelen yayıncılarından Francesco Aliberti'nin "Ağca'nın anılarının küresel boyutta ilgi uyandırabilir ancak yayıncılar ve okuyucuların istediklerini vermesi kaydıyla. Yani, çok sayıda yeni bilgileri içeren, tam ve gerçek hikâyeyi anlatırsa" sözlerine de yer verildi.

'DEĞERLENDİRİYOR'
Bu arada, Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Hacı Ali Özhan da 52 yaşındaki müvekkili hakkında ''yalan, yanlış'' haberler çıktığını belirterek, şunları kaydetti: "İtalyan gazetesi La Repubblica'da yer alan 'Bir röportaj için 2 milyon dolara anlaştı' haberi doğru değildir. Mehmet Ali Ağca'ya çok sayıda sinema filmi, kitap ve belgesel film önerisi yapıldığı doğrudur. Ağca gelen her teklifi değerlendiriyor, henüz karar vermiş değildir. Tahliyeden sonra karar verecek. M. Ali Ağca'nın sığınacak ülke aradığı yorumları da yanlıştır. Ağca halen Türk vatandaşıdır, Türkiye'nin her yerinde kalabileceği gibi istediği ülkeyi de ziyaret edebilir. Geçmişte Polonya ve Portekiz vatandaşlığı için başvuruda bulunduk. Basında yer alan ülkelere başvuru yapılmamıştır.''

'EVLENMEK İSTİYOR'
Öte yandan, avukat Hacı Ali Özhan, müvekkili Mehmet Ali Ağca'nın beden ve ruh sağlığının gayet iyi olduğunu da belirterek, "Evlenmeyi düşünmekte olup nişanlı arayışı içinde olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.