Ağaç kesene fidan ekme cezası

Ağaç kesene fidan ekme cezası

Çevre ve Orman Bakanlığı kapısının önündeki ağacı kesen vatandaşa fidan dikme cezası verdi. Üç adet ağaç kestiği tespit edilen kişi ağaçları kestiği alan 5 adet fidan dikti.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde apartman önündeki ağacı kesen vatandaşa daha önceki uygulamalardan farlı olarak fidan dikme cezası verildi. Çevre Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça'ya iletilen bir ihbar üzerine başlatılan çalışma neticesinde Çankaya Bültenler Sokak Ortaklar Apartmanı önündeki ağaçların kesildiği tespit edildi.

Gelen şikayet üzerine harekete geçen Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kapıcı Durak Aydoğmuş'un 2 adet Akçaağaç ve 1 adet Yalancı Akasya fidanını kestiğini tespit etti. Yapılan tetkikler neticesinde kapıcının, apartman yöneticisinin emriyle hareket ettiği ve fidanları duvara zarar verdiği gerekçesiyle kestiği öğrenildi.

Bu davranışından dolayı fidan dikme cezasına çarptırılan kapıcı Aydoğmuş, Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlilerinin denetiminde 5 adet fidanı ağaçları kestiği alana dikti.
milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.