Adaylar ne zaman açıklanacak?

Adaylar ne zaman açıklanacak?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'den milletvekili olmak için başvuran aday adayları ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Konuyla ilgili değerlendirmeyi partisinin grup konuşmasında yapan Erdoğan şu sözleri sarfetti:

6 BİN ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU


Aday adaylarımızın yoğun bir ilgisi ile karşılaştık. 6 bin civarında aday adayı oldu. 10 kişiden biri aday olacak demektir. İşimiz zor. Diğer partilerin ve bizim partimizin durumu ortada. Hafta sonunda temayül yoklamaları gerçekleşti.

3 hafta içinde adayları tespit etmiş olacağız. Sandıklardaki sorumlu arkadaşlara varıncaya kadar hepsinin kanaati bu temayül yoklamalarına yansıdı.

ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK?

12 Komisyon var. Genel Başkan yardımlarından oluşuyor bu komisyonlar. Daha yakından aday adaylarını tanımak için arkadaşlar görüşecek.

Sonra da düşüncelerini, kanaatlerini bir diğer komisyona verecek. 12 komisyon 6 komisyona düşecek
Tekrar aday adaylarından eleme ile yapılacak olan çalışma sırasında kamuoyu çalışmaları da yapılacak. 81 ilde 106 bin denek üzerinden kamuoyu çalıştırması yaptırdık aslında. Bunların neticesi kasamda.

Sadece kendi arkadaşlarımızın değil diğer partilerin milletvekillerine halk nasıl bakıyor, onu da araştırdık. 6 Komisyon'un vereceği netice ile kamuoyu araştırmalarından gelecek neticeleri çapraza alacağız. 4 Başkan Yardımcısı ve 3 Grup Başkanvekili arkadaşımla son nihai değerlendirmeyi yapacağız. Ondan sonra da nihai kararımızı vereceğiz

takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.