Açılımın sonucu "Dolapdere Savaşı"

Açılımın sonucu "Dolapdere Savaşı"

İstanbul Beyoğlu Kalyoncu Kulluk Caddesi üzerindeki DTP Binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişi Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatma kararını protesto etti.

MERSİN DE KARIŞTI

Bölücü örgüt lideri lehine Kürtçe slogan atan topluluk adına DTP İstanbul İl Eşbaşkanı Mustafa Avcı konuşma yaptı. Açıklamanın ardından yüzleri maskeli 200 kişi, önce sokaktaki çöp konteynerlarını devirdi. Daha sonra Dolapdere yönüne ilerleyerek ellerindeki taş ve molotofkokteyllerini evlere, işyerlerine ve araçlara attılar. Dilbaz Sokak'ta penceresinde Türk bayrağı olan Kemalpaşalılar Kahvehanesi'nin camlarını indiren topluluk, sokaktaki park halindeki 8 otomobile büyük hasar verdi. Çevreye ve mallarına zarar verildiğini gören sokak sakinleri tabancalarına davrandı. Bazıları ellerine geçirdikleri balta, beyzbol sopası, döner bıçakları ile “Ya Allah”, “Hepimiz Mehmediz, PKK'ya Yeteriz” diye bağırarak göstericileri kovaladı. Tazyikli su kullanarak protestoculara müdahale eden polis, semt pazarı kurulduğu için biber gazı kullanmadı. Vatandaşı sakinleştiren polis, göstericilerin gözden kaybolmasından sonra da çevrede güvenlik önlemini sürdürdü.

AFP'nin gözüyle

FRANSIZ haber ajansı AFP “Bir Türk milliyetçisi, Kürt eylemcilerle çatışmalar sırasında tabancasını ateşliyor” resimaltı bilgisiyle olayları dünyaya duyurdu.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.