'Açılım'dan sonraki ilk seçimde AK Parti birinci, CHP üçüncü oldu

'Açılım'dan sonraki ilk seçimde AK Parti birinci, CHP üçüncü oldu

Burdur'un Gölhisar ilçesine bağlı Yusufça beldesinde yaşayanlar, yaklaşık 8 ay aradan sonra dün ikinci kez sandığa gitti. 29 Mart seçimlerinde ilçeye bağlı mahalle olarak oy kullanan vatandaşlar, bu kez beldeleri için seçim yaptı.

 

Bölge idare mahkemesi kararıyla mahalle olmaktan çıkarılıp yeniden belediye statüsü kazandırılan beldede seçimlerin galibi AK Parti oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, 1310 oyun 587'sini alan AK Parti'nin adayı Yılmaz Akkaş, belediye başkanı seçildi. Son gün beldeyi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin üçüncü olmasını önleyemedi. Seçim sonuçları, 'demokratik açılım' tartışmalarının ardından önemli bir gösterge sayılıyor. Belde belediye başkanlığı için 6, belediye meclisi üyeliği için de 5 parti yarıştı.

BAKANLAR, GENEL BAŞKANLAR ZİYARET ETTİ

37 yıllık belediye tarihinde bakan veya genel başkan görmeyen Yusufça, seçimler dolayısıyla bir başbakan yardımcısı, 3 bakan, 2 genel başkan, bir genel başkan yardımcısı ve bir de grup başkan vekili ağırladı. Beldenin son ziyaretçileri, seçimden bir gün önce gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dı. Daha önce de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan ve CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu beldeyi ziyaret etmişti. Alınan bilgilere göre belde, sağ seçmen ağırlıklı. Son seçimde Gölhisar'da Saadet Partisi birinci olmuştu. AK Parti'nin aldığı oy sayısı 501, CHP'nin de 47 idi. Dünkü seçimde CHP'nin büyük bir sıçrama yaptığı görülüyor.

1.748 nüfuslu Yusufça, son kanun değişikliğiyle nüfusu 2 binin altında olduğu gerekçesiyle 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler öncesi belde niteliğini kaybetti. Belediye Meclisi, 18 Nisan 2008'de karar alarak Gölhisar'a bağlı mahalleye dönüştü. Seçimlerden sonra Isparta Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açan mahalleliler, yörenin yeniden belde olmasını sağladı. Bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu, 15 Kasım'da seçim yapılmasını kararlaştırdı.

ERDOĞAN: İYİ BİR CEVAP VERDİNİZ Öte yandan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, seçimi kazanan partisinin adayı Yılmaz Akkaş'ı telefonla arayarak kutladı. Erdoğan'ın Akkaş'a, "Yusufça'dan mesaj bekleyenlere iyi bir cevap vermiş oldunuz. Yusufça halkına selamlarımızı iletin.'' dediği öğrenildi. ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.