ABD, Türkiye'yi hayal kırıklığına uğrattı

ABD, Türkiye'yi hayal kırıklığına uğrattı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu akşam görüşeceği ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'dan, "Washington'un, İsrail'in eylemlerini açıkça kınamasını" isteyeceğini söyledi. Davutoğlu ayrıca, Türkiye'nin, ABD'nin şu ana kadarki tepkisinden hayal kırıklığ

Davutoğlu, Washington'da yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda, "Bazı müttefiklerimiz İsrail'in eylemlerini kınamaya hala hazır değil" diyerek, müttefiklerinden tam bir dayanışma beklediklerini belirtti.

Bakan Davutoğlu, bunun Türkiye ile İsrail arasında seçim yapmak değil, doğru ile yanlış arasında seçim yapmak olduğunu vurguladı.

ABD'den, saldırıda gözaltına alınanların tamamının derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması taleplerini desteklemesini de isteyeceğini ifade eden Davutoğlu, ayrıca NATO üyesi olmayan bir ülkenin bir NATO ülkesinin vatandaşlarına saldırması söz konusu olduğu için konuyu NATO'ya taşıyacağını belirtti.

Obama dün İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'ye giden yardım filolarına yapılan operasyonlardaki can kaybından duyduğu derin üzüntüyü ve çoğu İsrail hastanelerinde tedavi gören yaralılardan dolayı taşıdığı endişeyi aktarmıştı. Obama ayrıca mümkün olan en kısa zamanda bu trajik olayın arkasında yatanların öğrenilmesinin önemini ifade etmişti.

Beyaz Saray sözcüsü tarafından yapılan açıklamada da, ABD İsrail'i kınamaktan kaçınmış ve olayda hayatını kaybedenler için derin üzüntü duyulduğu ifade edilmişti.

Davutoğlu, bugün ABD Dışişleri Bakanı Clinton ile bir araya gelecek.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.