Abbas’tan Rumlara 'Türk işgaline karşı' destek

Abbas’tan Rumlara 'Türk işgaline karşı' destek

Resmi bir ziyaret için Kıbrıs Rum kesiminde bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın dün yaptıkları görüşmenin ardından yaptıkları ortak basın toplantısında birbirlerine karşılıklı destek beyanında bulundu.

İki liderin verdiği sıcak mesajlar Rum basınında, "Filistin, Kıbrıs Rum yönetimini Türk işgalinin sona ermesi için destekliyor" şeklinde yorumlandı.

Görüşmeleri sonrasında iki liderin yaptığı ortak basın toplantısında Rum lider Hristofyas, Filistin Yönetimi'nin Rum halkının “mücadelesine” verdiği destekten ve Rum yönetiminin tezlerini İslam Konferansı Örgütü'nde gündeme getirmesinden dolayı Mahmud Abbas'a teşekkür etti.

AB içinde Filistinli "kardeşlerinin" davasını her zaman yapıcı şekilde desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini ifade eden Hristofyas, Güney Kıbrıs'ın kısa süre önce Ramallah'ta temsilcilik açma kararı aldığını, Rum tarafındaki Filistin temsilciliğinin seviyesinin de yükselmekte olduğunu kaydetti. Hristofyas, Filistin'le ekonomi, turizm ve eğitim alanlarında ikili anlaşmaların da çok yakında ilan edileceğini açıkladı.

Rum Yönetimi'nin Ramallah'ta temsilcilik açma kararının kendilerini memnun ettiğini belirten Mahmud Abbas da, "Bu girişim aramızdaki ilişkileri daha da pekiştirme gücü verdi ve haklarımız için verdiğimiz mücadelenin siyasi çıtasını yükseltti” dedi.

Abbas, Rum Yönetimi lideri Hristofyas'ı, en kısa zamanda Filistin'e de beklediğini söyledi.

Abbas'ın ziyaretine geniş yer ayıran Rum basını, iki liderin birbirlerine verdikleri sıcak mesajları “Rum Yönetimi Türklerin, Filistinse İsrail'in işgaline son verilmesi için birbirini karşılıklı destekliyor” sözleriyle değerlendirdi. Rum Fileleftheros gazetesi de haberinde, “Endişe ve tedirginlikler ortak. Kıbrıs ve Filistin, bütün alanlarda karşılıklı destek konusunda anlaştı” ifadelerini kullandı.Filistin Davos'a damga vurmuştu Başbakan Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu'nda İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e Gazze'deki katliam nedeniyle çatmış ve sözünün kesilmesi üzerine “Daha da gelmem Davos'a” diyerek zirveyi terk etmişti.
milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.