500 bin esnaf komada

500 bin esnaf komada

Ekonomik krizin teğet geçtiği (!) Türkiye'de 500 bin esnafın gözü hükümette..

Krizde vitrinleri iyice boşaldı. Kasası ödenecek çek senet doldu. Umudunu ise destek paketi ile 'Harcama Çeki'ne bağladı.

Ekonomik kriz ile satışları tabana vuran 1.5 milyon esnaf hükümetten 'Destek Paketi' ile 'Harcama Çeki' bekliyor. Çekmecesi para yerine çek, senet ve fatura dolu olduğunu belirten esnafın yüzde 35'inin ise peşinde icra memuru olduğu belirtildi. Esnaf Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Mahmut Çelikus, esnafın yaklaşık 500 bininin komada olduğunu belirtip, 'Küçük esnafın vitrinleri boşaldı. Satıp sermaye yapacak ziynet eşyası da kalmadı. Zararına satış yapıyor. Bunun paralelinde, suya, akaryakıta, şeker zam yağıyor. Çoğunluğu bin lira maaşla iş bulsa hemen dükkanını kapatır'dedi. ESDER Başkanı esnafın büyük kısmının zoraki kepenk açtığını belirtip, 'Çünkü bu kişilerin yapacak başka işi yok. Dostlar alışverişte görsün misali dükkan açıyor. Ama nereye kadar gidicek bilmiyoruz'dedi.

İFLAS KORKUSU

Çelikuş, esnafta iflas patlamasının yaşanması istenmiyorsa hükümetin destek paketini hemen hayata geçirmesini, çalışan ile emekliye 'Harcama Çeki'ni dağıtması ve Market Yasası'nın acilen çıkarması gerektiğini kaydetti. Çelikus, bu ilaçların acilen esnafa verilmemesi durumunda enaz bir milyon kişi işsizler ordusuna ekleneceğini sözlerine ekledi.

haber3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.