5 Günlük hava durumu

5 Günlük hava durumu

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güney ve batısı, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı yönlerden, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta Karadeniz kıyıları, Akdeniz kıyı kesimi, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, bölgenin güney ve batısında karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinin karla karışık yağmurlu, öğleden sonra Muğla ve Denizli çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz kıyıları ile öğle saatlerinde Antalya'nın batı kıyılarında güney ve batı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Kayseri ve Sivas ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.