4+4+4'ün üniversite açılımı

4+4+4'ün üniversite açılımı

Bu sistem, 4+4+4'ün üniversite açılımıdır

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda alınan üniversiteye giriş sisteminde değişiklikle ilgili yeni uygulamanın nasıl şekilleneceği konusunda ilk tahmin Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Abdullah Çavuşoğlu'ndan geldi.


Çavuşoğlu şunları aktardı: Değişiklik en erken 2015-2016 döneminde devreye girebilir. Bu da, 4+4+4'le yeniden yapılanan zorunlu eğitimin, lise düzeyinde ilk mezunlarını vereceği tarihe denk geliyor. Zorunlu eğitimdeki yeniliklerle birlikte, üniversiteye girişte de okul puanının ağırlıklı olacağı bir sistem öngörülebilir.
ERDOĞAN'IN KÖŞK PLANI
EĞİTİM-İŞ Genel Başkanı Veli Demir yeni sistemle ilgili olarak 'Değişiklikle hükümet, LYS'deki başarısızlığı örtme çabasında. 2014'te Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Başbakan, bu süreçte Köşk için öğrencilerin oyunu almaya çalışıyor.
İKİ YILLIK SÜRE MANTIKLI
ÖZEL Dershaneler Birliği (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü yapılması planlanan değişiklikleri olumlu bulduğunu söyledi. Köprülü, 'Planlanan değişikliğin bugünden duyurulması ve 2 yıl içerisinde uygulanacak olması önemli. Bu sürede öğrenciler ve 4 binin üzerindeki dershane ve öğretmenler yeni uygulamaya hazırlıklı olacak. Bu süreçte de ilgili kurumlara katkımızı sunacağız.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.