4+4+4’te kavga çıkardı

4+4+4’te kavga çıkardı

CHP'li Öner Yanıltıyor, adı Pinokyo'ya çıkmasın. Bakan Dinçer Terbiyesiz, valiyken de terbiyesizdi. Hakan Şükür Dövmeye değil sözle dövmeye geldim

ZORUNLU eğitimi 4+4+4 şeklinde kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifinin Meclis Milli Eğitim Komisyonu’ndaki görüşmelerinin 6’ncı günü de tartışmalı geçti. Komisyon toplantısında CHP’li Ali Haydar Öner’in Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e yönelik “Pinokyo” benzetmesi ve Dinçer’in “terbiyesiz” karşılığı tansiyonu yükselti. CHP’lilerin 40 dakika önceden gelerek, yer kapma girişimiyle başlayan komisyon toplantısının dünkü oturumunda ilk tartışma, CHP’li Öner’in, “Sayın bakan nihayet komisyon toplantısına teşrif etti, birkaç gündür yoktu. Kanal kanal geziyor, yanıltıcı bilgiler veriyor. Sayın bakanımız dikkat etsinler adı Pinokyo’ya çıkmasın. Bakanın asıl görevi kamuoyunu yanıltmak değil, gerçekleri söylemek” sözleriyle başladı. Bu sözler, AK Partilileri ayaklandırdı. AK Partili vekiller, “Bakana Pinokyo benzetmesi yapamazsın, sözünü geri al, haddini aşma” diye bağırdılar.
Sözümü geri almam
CHP’li Öner ise bütün ısrarlara rağmen “Sözlerimi geri almam, sonuçlarına da katlanırım. Kimse bana bu sözü geri aldıramaz. Sözlerimde hakaret yok” dedi. Öner’in sözlerine AK Partililer de, “Burnun uzuyor, burnuna dikkat et, konuştukça burnun uzuyor” diyerek karşılık verdi. Sinirlenen Dinçer ayağa kalkarak, “Ben hayatımda hiç yalan söylemedim. Yanlış bilgi de vermedim. Eğer benim yanlış bilgi verdiğime dair bir şey söyleyecekse onu söylesin. Komisyon düzgün çalışsın diye özür beklemiyorum, özrü de makbul değil zaten. Kendi terbiyesizliğine mahkum ediyorum” karşılığını verdi. CHP’liler Dinçer’e tepki gösterince Bakan “Öylesin, terbiyesiz. Valiyken de terbiyesizdi bu” diye bağırmaya devam etti. Milletvekilleri Dinçer’i sakinleştirmeye çalışırken, AK Partili Hakan Şükür araya girmek istedi. Geçtiğimiz günlerde danışmanıyla karakolluk olan CHP’li Haydar Akar, Hakan Şükür’e “Yine dövmeye mi geldin?” dedi. Şükür de, “Hayır dövmeye değil sözle dövmeye geldim. Bu tartışma bitsin artık” karşılığını verdi.
Kürsüsüz salon
Milli Eğitim Komisyonu dün KİT salonu yerine daha küçük olan kendisine ait salonda çalıştı. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, “Orada kürsü var, burada yok diye bunu yapıyorsunuz ama burada kürsünün olup olmaması hiçbir şeyi değiştirmez” dedi. CHP’liler konuşurken, söze, “Sayın ayakta kalan milletvekilleri ve yer bulamayan basın mensupları” diyerek başladılar. Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise eleştirilere, “80 milletvekili konuşursa 10 dakikadan 800 dakika eder. Sayı arttığı zaman toplantıyı Genel Kurulda mı yapacağız?” diye yanıt verdi. 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.