4+4+4'lük Tablet Kurnazlığı iddiası

4+4+4'lük Tablet Kurnazlığı iddiası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yeni eğitim sistemi yasa tasarındaki bir maddeyle hükümete yüklendi

İNTERNETHABER- Başbakan Erdoğan'ın seçim dönemi müjdesini verdiği ve geçen ay pilot uygulamayla hayata geçirilen 'Tablet Bilgisayar' dağıtımına ilişkin şok iddia CHP'den geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4+4+4'lük yeni eğitim sistemi tasarısını eleştirirken, tasarının içine konulan bir maddeye dikkat çekti. Kılıçdaroğlu'nun iddiasına göre, okullara dağıtılacak olan 8-10 milyar TL'lik tablet bilgisayar alımı 'ihalesiz' olarak yapılacak. Alımların Kamu İhale Kanunu dışında yapılmasına imkan veren yasal alt yapı ise 4+4+4'lük yeni eğitim sistemine ilişkin tasarının içine sessiz sedasız eklendi.

SENİ KUTLUYORUM RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Hükümetin öğrencilere tablet bilgisayar dağıtma projesini desteklediğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "O bilgisayarları verdiğin için kutluyorum. Ama neden ihalesiz?" diye sordu ve ekledi:

"Okullarda tablet bilgisayar dağıtacaklar. 8-10 milyar TL'lik tablet alımını Kamu İhale Yasası'nın dışına çıkaracaklar. Bunu da eğitim yasasının içine koydular. İhale yapmaktan neden korkarlar? Otur adam gibi ihaleni yap. O tablet bilgisayarları verdiğin için kutluyorum. Ama neden ihalesiz?"



Kaynak : http://www.internethaber.com/chp-lideri-kemal-kilicdaroglu-grup-toplantisi-444luk-egitim-sistemi-tablet-bilgi-405853h.htm#ixzz1oLkrEpNi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.