4+4+4 çekişmesi sürüyor

4+4+4 çekişmesi sürüyor

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, CHP'nin eğitim anketini "değersiz" bulup 4+4+4 tasarısına ideolojik yaklaştığını savunurken, CHP lideri Kılıçdaroğlu "Uzlaşmadan bahsetmek ideolojikse evet öyleyiz" dedi

'CHP ideolojik'
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi" tanıtım toplantısında CHP'nin 4+4+4 olarak formüle edilen 12 yıllık zorunlu eğitim tasarısına yönelik eleştirilerini yanıtladı. CHP'nin bu konuya idelojik yaklaştığını savunan Dinçer, şu mesajları verdi:
* Türkiye'de zorunlu eğitim 4 yıla çekilmiyor, 12 yıla çıkarılıyor. Kesintisiz bir eğitim sistemi çok katı sonuçlar doğuracağı endişesiyle de kademeli hale getiriliyor.
* Bu meselenin imam hatip okullarını açmak üzere yapıldığına dair tartışmalar ve ideolojik zemin üzerinde görüşmeler yapmak yerine, dünyanın hangi ülkesinde 12 yıl boyunca kesintisiz bir eğitim olduğunu göstersinler.
* CHP'nin "araştırma" diyerek kamuoyuna sunduğu şey, metodolojik olarak ele alındığında hiç bir değer ifade etmiyor. Üstelik kendileri kısa süre önce tüzüklerini değiştirdi şimdi değil genel kamuoyuna, sadece kendi üyelerine, 'Tüzükte ne değişti?' diye sorsanız, aynı oranlarda cevap alınırdı.
* (CHP'nin uzlaşma çağrısı) Eğitimin kesintisiz 12 yıl olması mümkün olmayacağına göre, onlar eğitimin kesintili hale getirilmesi konusunda ne düşünüyorlar, paylaşsınlar. Bu zamana kelime olarak uzlaşmadan öteye gitmedi. CHP'nin uzattığı el, teklifin geri çekilmesi dışında herhangi bir teklif içermedi.
* 12 saat konuştu ama, o gün Meclis'te ellerine geçirdikleri bütün malzemelerin fotokopisini alıp tutarlı olsun veya olmasın okuyor olmak konuya katkı sağlamak mı? Ben bu konuların ideolojik tartışmalara kaydırılmasından çok üzgünüm.

'Uzlaşma istiyoruz'
'8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla İstanbul'daki programlara katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in eleştirilerine "Biz uzlaşmadan bahsediyoruz. Uzlaşmadan bahsetmek ideolojikse evet öyleyiz" dedi. İkitelli'de tekstil atölyesini ve ameliyat olan Kadir İnanır'ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine şu açıklamaları yaptı:
* Bugün Milli Eğitim Komisyonu'nda bir milletvekilinin danışmanı bizim milletvekilimizi iteliyor. Kaba güç gösterisi mi yapıyorlar?
* Sayın Milli Eğitim Bakanı CHP'nin olaya ideolojik baktığını söylüyor. İnsanda biraz ahlak olur. Biz uzlaşmadan bahsediyoruz. Uzlaşmadan bahsetmek ideolojikse evet öyleyiz. 'Gelin oturalım konuşalım eğitim konusunda bir yol bulalım' diyorsak bu uzlaşma kültürüdür. Dayatma kültürü demokrasilerde yoktur. Gizli kapaklı bir eğitim reformu yapabilir misiniz? Bu doğru değil.
* Biz illa 'Şunu yapın' veya 'Şundan vazgeçin' demiyoruz. Bizim yaptığımız çağrı çok açık. Bu ülkede yaşayan herkesin çocuğu okula gidiyor. Bu konuda kararı siyasiler değil pedagoglar, akademisyenler versin.
* (Erdoğan'ın tutuklu gazeteci açıklaması) Sarı basın kartı sahibi olmak değil basında çalışmak basın mensubu olmak için yeterlidir. Siz o gazetecileri terörist diye suçluyorsunuz. Siz yargıç mısınız? Doğru değil bir başbakana yakışmaz bu.
* (Erdoğan'ın Cumhuriyet Hayal Partisi benzetmesi) Siz hayallerle kavga eden bir insan gördünüz mü? Demek ki CHP gerçek.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.