4 yıl eğitim, 20 bin lira maaş

4 yıl eğitim, 20 bin lira maaş

Türkiye'de yeterli sayıda pilot olmadığı için THY uçaklarını yıllardır yabancı pilotlar uçuruyor.

Pilotluk geleceğin en gözde mesleklerinden biri. Boeing'in yaptığı bir araştırmaya göre, önümüzdeki 20 yılda tüm dünyada yarım milyon yeni pilota ihtiyaç duyulacak. Ve uçak sayısına paralel olarak artan pilot açığı, şimdiden havayolu şirketlerini kaygılandırmaya başladı. Benzer sıkıntı yıllardır Türk Hava Yolları'nın da başını ağrıtıyor. Türkiye'de yeterli sayıda pilot olmadığı için THY uçaklarını yıllardır yabancı pilotlar uçuruyor. THY filosunda halen 27 farklı ülkeden 240 yabancı pilot görev yapıyor.

İSTEDİĞİN YERDE ANINDA İŞ İMKANI
Türkiye ve dünyada giderek büyüyen pilot açığını iyi gören Özyeğin Üniversitesi, ''Pilot Eğitimi Lisans Programı'' açtı. Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu (AYJET) ortaklığıyla eğitimlerini teoriden pratiğe taşıyacak programa, bu yıl 60 kişi kabul edilecek. İlk öğrencilerini 2012-2013 akademik öğrenim yılında alacak ve eğitim dili İngilizce olacak 4 yıllık programda, teorik yer, akademik ve seçmeli dersler verilecek. 6 öğrenciye yüzde 100 bursun de verileceği programdaki uygulamalı uçuş eğitimleri ise AYJET uçuş öğretmenleri ve deneyimli kaptan pilotları tarafından verilecek.
4 yıllık pilotluk eğitimini tamamlayanlar istedikleri havayolu şirketinde hemen iş bulabilecek. Farklı uçaklarda görecekleri 3-6 aylık TİP eğitiminin ardından ikinci pilot koltuğunda 10 bin lira, gerekli uçuş saatini doldurduktan sonra da kaptan pilot olarak 20 bin lira maaşla uçmaya başlayacaklar.

Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.