396 öğrenci burslu okuyacak

396 öğrenci burslu okuyacak

THK Üniversitesi'nde 396 öğrenci burslu okuyacak

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, 2012-2013 eğitim öğretim döneminde THK Üniversitesi'ne alınacak 600 öğrencinin yüzde 66'sının (396 öğrenci) burslu okutulacağını bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THK'nın gelecek 25 yıllık planları arasında yer alan ve 2011 yılında kurulan THK Üniversitesi'nin her yıl 3 eğitim merkezi açmasının hedeflendiğini ifade ederek, bu yıl Sinop, Kayseri ve Ordu'da eğitim merkezi açacaklarını söyledi.

Türkiye'nin dünya çapında havacılık eğitim merkezi olması amacıyla Havacılık ve Uzay Üniversitesi kurulması için kolları sıvadıklarını anlatan Yıldırım, ''Havacılık ve Uzay Üniversitesi'ni kurarken ezberi bozduk. Dünyada 36 tane olan havacılık üniversitesinin 37'ncisini Türkiye'ye kurduk. Ayrıca bizim üniversitemiz, Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Orta Doğu'da ve Akdeniz'de tek havacılık üniversitesi. Değişik üniversitelerin içerisinde uçak mühendisliği gibi bölümler var ama bizim gibi tamamen bu işi yapan ihtisas üniversitesi yok'' diye konuştu.

İzmir'de kampüslerinin bulunduğunu, Mersin, Sivas, Ordu, Eskişehir ve İstanbul'da yeni kampüsler açacaklarını anlatan Yıldırım, Ankara'da 120, İzmir'de 116 öğrencinin eğitime devam ettiğini bildirdi.

''Üniversitemiz yeni kurulmuş olmasına rağmen havacılık sevdası yüksek olan ülkemizde, ilk 10 bin içerisindeki çok sayıda öğrenciyi THK Üniversitesi'ne kazandırdık'' diyen Yıldırım, İngilizce eğitim yapan üniversitenin, 2012-2013 yılı eğitim öğretim döneminde Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği bölümlerinin eğitime başlayacağını ifade etti.

Yıldırım, ''2012-2013 eğitim öğretim döneminde THK Üniversitesi'ne 600 öğrenci alınacak. Öğrencilerimizin yüzde 66'sı burslu olacak. Bizim amacımız para kazanmak değil, Türkiye'ye eğitim sunmak'' dedi.

Bugün Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.