3600 okulda, 85 bin akıllı tahta ve tablet kullanıma hazır

3600 okulda, 85 bin akıllı tahta ve tablet kullanıma hazır

Fatih Projesi Genel Koordinatörü Oğuz Temizhan, denemesi biten akıllı tahtaların 3 bin 600 okulda, kullanıma hazır olduğunu söyledi

Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamayı ve bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde etkin şekilde kullanımını amaçlayan 'Fatih Projesi', 'Geleceğin Eğitim Çalıştayı' ile Okan Üniversitesi'nde paydaşların görüşlerine sunuldu. Bilgi teknolojilerinin kullanımı açısından büyük bir hamlenin başlangıcında bulunan Türkiye'de, başta müfredat reformu olmak üzere, merkezi yönetim örgütünün dinamik bir yapıya kavuşturulması, müfredatın dijital ortama taşınması gibi dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişime paralel olarak yaşanan hızlı dönüşüm sürecine üniversiteler de duyarsız kalmadı. Fatih Projesi'ni birkaç kez farklı ortamlarda anlattıklarını ve anlatmaya devam edeceklerini belirten Fatih Projesi Genel Koordinatörü Oğuz Temizhan, bu projenin çok özel bir proje olduğuna inandıklarını ve projenin paydaşlarının Fatih Projesi'nin ne olduğunu, katma değer vergisini ve kendilerinin neler yapacağını bilmek istediklerini söyledi.

LİSELER TAHTALARA HAZIR
Yaklaşık 1.5 yıldır kendi geliştirdikleri etkileşimli tahtayı denediklerini ve bunun üzerine pilot çalışmaları yaptıklarını belirten Temizhan, tahtanın ön pilot çalışmalarında yüzde 90 oranında kabul edilebilir olduğunu ve kullanılabildiğine dair geri bildirim aldıklarını söyledi. 3.600 okula, 85 bin adet akıllı tahtanın takılmış olacağını vurgulayan Temizhan, "Türkiye genelinde tüm liselerde tahtalar kullanıma hazır. Buna ek olarak, fotokopi makinesi ve doküman kamerası da verildi" dedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.