36 bin liralık o maaşları geri ödeyecekler

36 bin liralık o maaşları geri ödeyecekler

Sayıştay Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi döner sermayesinden aylık 36 bin lira, toplamda ise 1 milyon liraya yakın ek ücret alan 3 öğretim üyesine zimmet çıkardı. İç denetçi raporlarını yeniden inceleyen Başkanlık, Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr.

AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) günlerdir devam eden 'fahiş maaş' tartışmasına son noktayı Sayıştay Başkanlığı koydu. Rektörlük iç denetçileri tarafından hazırlanan raporları ve Sayıştay 2'inci Dairesi'nin hazırladığı 10 Mart 2016 tarihli kararı yeniden inceleyen Başkanlık, Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, eski dekan yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Erdoğan ve Doç. Dr. Fatma Gök'ün Eğitim Fakültesi pedagojik formasyon sertifika programı kapsamında aldıkları ek ücretlerin yasaya uygun olmadığı, kamunun zarar ettirildiği kararına vardı.

MÜKERER ÖDEME YAPILMIŞ

3 öğretim üyesinin 2547 sayılı Kanunu'nun 58'inci maddesi 'F' fıkrası uyarınca döner sermayeden alacakları ücretlerin sınırlandırıldığına vurgu yapılırken, bu sınırlandırmanın aksine hareket eden öğretim üyelerinin derslere girmekle ayrı, yönetici olmakla ayrı değerlendirildiği ve mükerrer ödeme aldıkları vurgusu yapıldı. Aynı kararda, "Yönetici statüsündeki öğretim üyeleri mesai saatleri içerisindeki çalışmalarından ek ücret alamaz" dendi.

KAMU ZARARI GİDERİLSİN

Sayıştay Başkanlığı tarafından hazırlanan kararın Akdeniz Üniversitesi Rektörlük makamına gönderildiği ve yapılan fazla ödemelerden doğan kamu zararı ile ilgili gerekli işlemlerin başlatılmasının istendiği öğrenildi. Sayıştay Başkanlığı'nın aylık 36 bin liraya kadar ulaşan maaş tartışması ile ilgili yeni bir karar hazırladığını doğrulayan Rektörlük, soruşturma sürecinin gizli yürütüldüğünü bu nedenle herhangi bir açıklama yapılmayacağını açıkladı.

DİSİPLİN CEZASI DA ALABİLİRLER

Sayıştay Başkanlığı'nın yeni kararına göre; Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Erdoğan ve Gök'e döner sermaye kapsamından yapılan ek ödemelerin tamamı geri alınacak. İç denetçi raporu sonrası 180 bin liralık geri ödeme yapılan Türkkahraman ise tahsilat sürecinin dışında tutulacak. Ayrıca öğretim üyeler ile ilgili yürütülen idari soruşturma da sürdürülecek. Soruşturma sonunda ödemelerin yapılma süreciyle ilgili başkaca aykırılıklar tespit edilmesi halinde söz konusu personel disiplin cezası da alabilir. Maaş tartışması ile ilgili daha önce Hürriyet'e konuşan Türkkahraman ve Gök, şu açıklamaları yapmıştı:

YASAL SINIRDA ÜCRET ALDIK

Prof. Dr. Mimar Türkkahraman: "Benim aldıklarım Cuma gününden, akşamdan alınan ücretlerdir. Ama biz gece gündüz çalıştık. Kaç saat gece, kaç saat gündüz çalıştığımın şeyini ben yapmadım. Devletin koyduğu yasal sınırlar içindeki ücreti aldık."

HAKSIZ PARA ALMAM

Doç. Dr. Fatma Gök: "Aldığım en yüksek miktar 8 bin lira ile 36 bin lira arasındaydı. Hiçbir usulsüz işlem yapmadım. Sayıştay 2. Dairesi'nin kararı da bunu kanıtladı. Buna rağmen devleti soymuşuz gibi göstermeye çalıştılar. Ben devletten tek kuruş haksız para almam. Bunu da kanıtlayacağım."

 kaynak:Hürriyet
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.