33 yıllık karakol okul oldu

33 yıllık karakol okul oldu

Van'ın Başkale ilçesi Albayrak köyünde 33 yıldır askeri karakol olarak kullanılan bina, köylülerin girişimleri sayesinde okul olarak kullanılacak. Böylece tek katlı, sobalı 'dükkanlarda' derse girmek zorunda 970 öğrenci, yapımı süren binanın tamamlanmasıy

 

an'ın Başkale ilçesi Albayrak köyündeki askeri karakol binası, köylülerin girişimleriyle okula dönüştürülüyor. Geçen yıl karakolun, Van Albayrak 3. Tabur Komutanlığı bünyesine alınmasına karar verildi. Bunun üzerine, köy içindeki karakol binasının okul olarak kullanılmasını isteyen muhtar ve köy halkı, konuyu milletvekillerine ve Van Valisi'nin kapısını çaldı. Karakol binasının okula dönüştürülmesi projesine öğretmenler de destek verdi. Yapılan görüşmeler sonucunda 33 yıldır karakol olarak kullanılan binanın okula dönüştürülmesine karar verildi. 4 yıldır Albayrak'a lise yapılması için çaba sarfettiklerini anlatan Albayrak Köyü Muhtarı Naci Duman, 'TOKİ, piyade taburu için köyümüze yakın yerde çok güzel binalar yaptı. Şimdiki bina da harap olup yıkılacaktı. Sağ olsun AK Parti Milletvekilimiz Fatih Çiftçi, Valimiz ve Başkale Kaymakamımızın desteği ile karakol binasının okula çevrilmesine karar verildi' ifadelerini kullandı. Van İl Özel İdaresi de karakol binasının okula dönüştürülmesi için ihale düzenledi. Bu sırada karakol binası kademeli olarak boşaltıldı. Karakolun okula dönüştürülmesi için 143 bin TL harcanacak. 12 derslik yapılacak binada, daha önce koğuş olarak kullanılan bölüm de derslik olacak.
 
OKUMA İMKANI YOKTU
 
Köy muhtarı Duman, Başkale ilçesinin üçte iki nüfusunun Albayrak çevresinde olduğunu belirterek, '40 köyümüz ve 30 mezramız var. Albayrak'a bağlı 40 binden fazla nüfus var. İmkansızlıktan ötürü öğrencilerimizin yüzde 90'ı okuyamıyordu. İlkokulu bitiriyordu, fakat devam etmiyordu. Çoban oluyordu. O yüzden karakol binasının okul yapılmasına köylüler çok sevindi' diye konuştu.
 
memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.