33. hafta sonuçları ve puan durumu

33. hafta sonuçları ve puan durumu

G.Saray oynadı Beşiktaş kazandı, Sivas takibini sürdürdü. Ligin altı alev alev.. İşte toplu sonuçlar, puan durumu ve son hafta:

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, Sivasspor ve Trabzonspor 33. hafta maçlarını kazanınca, şampiyonluk heyecanı son haftaya kaldı.

Beşiktaş, derbi maçta Galatasaray karşısında 41. dakikada Bobo'nun golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray 49. dakikada Kewell'ın golüyle cevap verdi. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golü 59. dakikada Yusuf kaydetti. Bu galibiyetle Beşiktaş, ligin son haftasına 68 puanla lider girdi.

Şampiyon adaylarından Sivasspor evinde ağırladığı Gençlerbirliği'ni 48. dakikada Kamanan, 60. dakikada Herve Tum ve 66. dakikada Murat Erdoğan'ın golleriyle puanını 66'ya çıkardı ve şampiyonluk umudunu son haftaya taşıdı. Başkent temsilcisi Gençlerbirliği'nin gollerini ise 22. dakikada Troisi ve 77. dakikada Momha kaydetti.

Bu arada Galatasaray, lider Beşiktaş'a deplasmanda 2-1 kaybetmesine karşın, Bursaspor'un da kendi sahasında Gaziantepspor ile 2-2 berabere kalmasıyla UEFA Avrupa Ligi'ne katılma yolunda çok önemli bir avantaj yakaladı.

34 golün atıldığı 33. haftada en farklı galibiyeti Eskişehirspor'u deplasmanda 5-2 yenen Trabzonspor alırken, 5 maçı evsahibi, 2 maçı konuk takımlar kazandı, 2 maç ise berabere bitti.

Gol krallığı

Beşiktaş karşısında ''suskun'' kalan Galatasaray'ın ''gol ayağı'' Baros, 20 golle ilk sıradaki yerini korurken, onu 18 golle, ligden düşmesi kesinleşen Kocaelispor'un golcüsü Taner Gülleri ve 15 golle Trabzonspor'un golcüsü Gökhan Ünal takip ediyor.

Turkcell Süper Lig'de 33. haftanın maç sonuçları ve puan durumuyla 34. haftanın programı şöyle:

Kayserispor-Hacettepe 1 - 0
Kocaelispor - İstanbul B.Belediye 2 - 3
Fenerbahçe - Konyaspor 4 - 2
Beşiktaş - Galatasaray 2 - 1
Ankaragücü - Denizlispor 3 - 0
Sivasspor - Gençlerbirliği 3 - 2
Bursaspor - Gaziantepspor 2 - 2
Eskişehirspor - Trabzonspor 2 - 5
Ankaraspor - Antalyaspor 0 - 0

PUAN DURUMU

kullan

34. haftanın programı

Galatasaray-Sivasspor,
Gaziantepspor-Eskişehirspor,
Gençlerbirliği-Kayserispor,
Antalyaspor-Ankaragücü,
Konyaspor-Ankaraspor,
Trabzonspor-Fenerbahçe,
İstanbul BB.-Bursaspor,
Hacettepe-Kocaelispor,
Denizlispor-Beşiktaş

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.