30 dakika sigara izni

30 dakika sigara izni

Polise günde 30 dakika sigara izni

Polise günde 30 dakika sigara izni Ankara Emniyet Müdürü yayınladığı genelgede tiryaki polislere uyarılarda bulundu. Polise sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde en fazla iki kez, sigara içme izni verilecek.


ANKARA Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, aşırı kilolu ve göbekli polislerden sonra şimdi de sigara tiryakisi polisleri uyardı. Özdemir, üniformalı memurların görevli olsun olmasın, cadde, sokak, park ve taşıtlarda sigara içemeyeceğini bildirdi. Talimata aykırı hareket eden personel hakkında para cezası ve disiplin soruşturması başlatılacağını duyuran Özdemir, sigara içen polisleri belirlemek amacıyla Başkent'te özel denetim ekipleri oluşturdu. Ekipler sigara içen polisi yakaladığında olay yerindeki delilleri toplayıp hakkında işlem başlatacak.

Vatandaşlarca görülmeyecek

ÖZDEMİR, yayınladığı genelgede tiryaki polislere ciddi uyarılarda bulundu. Genelgeye göre öncelikle emniyet müdürlüğüne bağlı tüm birimlerde sigara kullanan personel için özel alanlar tahsis edilecek. Ancak bu alanlar hizmet binalarının dışında, vatandaşlar tarafından görünmeyen mahaller olacak. Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde, kantin ve yanındaki iş ocaklarının önü ile telsiz kademe ve yanında bulunan iş ocakları önündeki açık alanlar sigara içilebilecek bölge olarak tespit edildi.

Takip için denetim ekipleri görevlendirildi

MESAİ saatlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde en fazla iki kez, amirin izni ile 15 dakikayı aşmayan sürülerle personele sigara içme izni verilecek. İzni veren amir sürelere uyulup uyulmadığını takip edecek. Disiplin Şube Müdürlüğü'nün denetim ekipleri de bu iş için görevlendirildi. Ekip talimata aykırı sigara içtiğini tespit ettiği personel hakkında delil toplayacak. Ekipler kural ihlalini tespiti için fotoğraf ve kamera kullanacak.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.