3 Yılda 15 bin 500 Öğrenci Mezun

3 Yılda 15 bin 500 Öğrenci Mezun

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, üniversite mezunu gençlerin rağbet ettiği Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nden 2005 yılından bu yana 15 bin 522 öğrencinin mezun olduğunu bildirdi.

Bakan Atalay 2008 yılında ise Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne 8 bin 500 yeni üniversite mezunu alındığını ve bunların eğitiminin halen devam ettiğini kaydetti.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne ilişkin soru önergesini yanıtladı. Işık üniversiteyi bitiren bir çok gencin kendi meslek dalında iş bulamadığını ve bu nedenle Polis Meslek Eğitim Merkezlerine başvurduğunu belirterek “Bu gençlerimiz Polis Meslek Eğitim Merkezi okullarında verilen kısa süreli eğitim ve uygulama programı sonucunda polis olma hakkını elde etmekte ve bu sayede iş bulma imkanına kavuşabilmektedir. Ancak, birçok gencimiz de yaş haddi gibi nedenlerle bu haktan yararlanamama durumuna gelmektedir.” dedi.

-ÜÇ YILDA 15 BİN 522 ÜNİVERSİTE MEZUNU POLİS OLDU-

Bakan Atalay ise 59'ncu hükümet döneminde, üniversite mezunu gençlerin polis teşkilatına kazandırılmasına ilişkin yasal düzenleme yapıldığını ve Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nin açıldığını belirterek bu merkezlerin 2005 yılında faaliyete geçtiğini söyledi. Atalay şu bilgileri verdi:
“Polis meslek eğitim merkezlerinden 21 Mart 2008 tarihine kadar toplam 15 bin 522 öğrenci mezun edilmiştir. Polis meslek eğitim merkezlerine 2008 yılında 8 bin 500 yeni üniversite mezunu alınmış ve şu anda bunların eğitimi devam etmektedir. Bunların KPSS sınav sonuçları açıklandıktan sonra müracaat tarihleri, şartları basın-yayın organları ve il emniyet müdürlükleri aracılığıyla duyurulmaktadır. Emniyet teşkilatımızın en önemli hedeflerinden birisi polis sayısının Avrupa Birliği standartlarına kavuşturulmasını sağlamaktır. Bu sayıya, bu mesabeye ulaşılana kadar da bu yöndeki tasarruflarımız devam edecektir.”


www.aktifhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.