3 marangoz, 3 işçi, 9 öğrenci

3 marangoz, 3 işçi, 9 öğrenci

Bütçesi 500 bin Euro olan Faroe Adaları temsilcisinde forma giyen oyuncuların büyük kısmı meslek sahibi

BEŞİKTAŞ, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Vikingur ile eşleşmeseydi Faroe Adaları'nın böyle bir takımı olduğunu öğrenemeyecektik. Siyah beyazlıların adı sanı bugüne kadar duyulmamış olan rakibinin kamp yaptığı Zincirlikuyu'daki Avantgarde Oteli'ne foto muhabiri arkadaşım Emre Oktay ile adım attığımızda bizi safari bir pantolon giyen, üzerinde beyaz bir tişört olan, sarışın ve kibar biri karşıladı. İçimden “Başkan bu olmalı” diye geçirdim. Yanılmamıştım. Vikingur'un başkanı Pall Gregersen karşımızdaydı. Tokalaştık ve hemen söze girdi.
Büyük paralar veremeyiz
- Ben sizlerin gözünde büyüttüğünüz, gravatlı ve sert bakışlı başkanlardan değilim.
Gülüştük. Hemen otelin lobisinde bir köşeye geçip çaylarımızı yudumlarken, sohbete koyulduk. Faroe Adaları'nın en büyük ve önemli balık fabrikalarından birinin sahibi olan Gregersen başladı anlatmaya...
İlk kez Avrupa'dayız
* Takımımızın bütçesi 500 bin Euro. Futbolcularımıza astronomik ücretler ödemiyoruz. Zaten ödeyemeyiz de. Oyuncularımıza aylık 200 ve 1000 Euro para veriyoruz. Her futbolcunun bir mesleği ve işi var. Takımdaki bazı futbolcular benim sahibi olduğum balık fabrikasında çalışıyorlar. Evimizdeki her maçımızı ortalama 500 taraftarımızın desteği ile oynuyoruz. Ülkemizde sevilen bir ekibiz.
* Ligimizde 6. sıradayız. Ne çok iyi ne de çok kötüyüz. Beşiktaş ile bizim karşılaşmamız, Davut ile Golyat'ın hikayesine benziyor. Beşiktaş ordaki Golyat, biz ise Davut'uz. Bu yola amatörce çıktık. Hedeflerimizden biri olan Avrupa'da ilk kez mücadele edeceğiz. 2008 yılında iki takımın birleşmesiyle kurulduk. Bu kadar kısa sürede Avrupa'da oynamak kolay değil. Hedef koyarsanız bir gün kazanıyorsunuz. Amatör ruhla da olsa bu böyle.

Para saymak daha zor

BANKACILIK yapan Vikingur kaptanı Niclasen, para saymanın Beşiktaş'a karşı mücadele etmekten daha kolay olduğunu söyledi. 30 bin seyirci karşısına ilk kez çıkacaklarını belirten Niclasen, “Yolun başındaki bir takımız. İlk kez Avrupa'da mücadele etmek ve büyük bir taraftar topluluğu önünde maç yapmanın heyecanı içindeyiz” dedi.

VIKINGUR'U TANIYALIM

Kuruluş: 2008
Kupaya nasıl katıldı: Kupa galibi olarak.
Stadı: Serpugerdi
Kapasite: 2000
10 takımlı Faroe Adaları 1.Ligi'nde 6. sırada

FAROE ADALARI'NI TANIYALIM

Başkent: Torshavn
Nufüs: 48.647
Yüzölçümü: 1.399 km (Sadece İstanbul 5.343 km)
Ülke 18 adadan oluşuyor.

Vikingur için büyük bir gün olacak

Faroe Adaları ekibinin hocası Olsen, “Beşiktaş karşılaşması bizim için tarihi bir maç” dedi.

VİKİNGUR Teknik Direktörü Martin Olsen, Beşiktaş mücadelesini “Tarihi bir maç. Bizim için büyük bir gün olacak” diye değerlendirdi. Siyah beyazlı temsilcimizi Avrupa'nın en güçlü takımlarından biri olarak gördüklerini belirten Olsen, “Herşeye rağmen İnönü Stadı'na iddialı çıkacağız. Biz yeni bir takımız. Beşiktaş'ın ünlü bir teknik direktörü ve kadrosunda Dünya futbolunun yakından tanıdığı yıldızlar var. Bu tarihi karşılaşma bizim futbolcularımız için de iyi bir tecrübe olacak” dedi.Vikingur'un altyapı hocası Nenad Stankoviç de “107 yıllık tarihi olan büyük ve kültürlü bir takıma karşı oynayacağız. Biz futbol oynamak ve zevk almak için sahaya çıkacağız” diye konuştu.

Alt yapı herşeyimiz

* Alt yapıya önem veriyoruz ve oyuncu yetiştiriyoruz. 5 yaşından itibaren miniklerden gençlere ve A takıma kadar 23 tane takımımız var. A takımda sadece 4 yabancı oyuncumuz bulunuyor. Birisi Sırp, ikisi Macar diğeri de Danimarkalı. En önemli oyuncumuz Suni Olsen. Milli takımda da forma giyiyor. Sakat olduğu için bu maçın kadrosuna almadık.

Esas işim balıkçılık

* Yeni bir takımız ve büyümek için ciddi adımlar atmak istiyoruz. Balık fabrikam var. Balıkçılığın yanı sıra futboldan büyük keyif alıyorum. Ben büyük kulüp başkanları gibi paralar saçıp oyuncu almam. Çünkü futbol bir hobi işi. Profesyonel anlamda daha iyi yere geldiğimizde mutlaka yatırım yaparım. Ama şu anda hobi olarak oynadığımız ligde ve UEFA Avrupa Ligi elemesinde mücadele ediyoruz. Beşiktaş gibi hedefi olan büyük bir takımla oynamak bizim için gurur.

SUDAN ÇIKMADILAR

Vikingur takımının oyuncuları Riva'da deniz bisikleti ve botlara binerek stres attı, keyifli saatler geçirdi. Özellikle yenilen öğle yemeğinin tadı ise damaklarında kaldı.

En ateşli taraftara karşı oynayacağız

VİKİNGUR Başkanı Pall Gregersen, İstanbul'u çok sevdiğini söyledi. Kamp yaptıkları otelin çevresinde kulübün diğer yöneticileriyle gezintiler yaptığını belirten Gregersen, “Burada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. İnönü Stadı ve Beşiktaş taraftarının methini de duyduklarını kaydeden Gregersen, “Türkiye'nin en ateşli taraftarı önünde oynayacağız. Bu bizim için hem büyük şans hem de handikap. Oyuncularımız ilk kez böyle bir topluluk önünde mücadele edecekler” diye konuştu.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.