283 bin kişiye daha KEY

283 bin kişiye daha KEY

Temmuz ayında başlayan Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinden faydalanamayan 283 bin kişiye daha paralarını alma imkânı sağlanıyor. Yeni listeler, Emlak Konut GYO'ya gönderildi

Kurum hataları veya TC kimlik numarası bulunmaması nedeniyle temmuzda başlayan ödeme sürecinde Konut Edindirme Yardımı (KEY) paralarını alamayan yaklaşık 283 bin kişiye daha paralarını alma imkânı sağlanıyor.
Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, 282 bin 667 kişiye daha KEY paralarının ödenmesine imkân sağlayacak yeni listenin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) gönderildiğini bildirdi.
Sayın'ın verdiği bilgiye göre, Emekli Sandığı, TC kimlik numarası bulunmadığı için KEY parası alamayan 43 bin 730 kişiye ilişkin sorunu çözerek, gerekli bilgileri Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'na iletti. Sosyal Sigortalar Kurumu da kurumlar tarafından hatalı girilen 238 bin 937 kişiye ilişkin bilgileri düzelterek, aynı şekilde bankaya iletti. Böylece, toplam 282 bin 667 kişiye KEY ödemesi yapılabilmesine imkân sağlayan yeni bir liste oluşturuldu.
Bu kişilere ilişkin listenin, ocak ayının ilk yarısında Resmi Gazete'de yayımlanarak, ödemelerin yapılması bekleniyor. Ödemeler yine Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

2.4 milyar YTL ödendi
28 Temmuz'da başlayan KEY ödeme sürecinde, şimdiye kadar 5 milyon 95 bin kişiye, toplam 2 milyar 387.7 milyon YTL ödeme yapıldı. Hak sahiplerinden sadece 262 kişi Emlak Konut GYO hissesi talep etti. Sosyal Güvenlik Kurumu'ysa (SGK), KEY hak sahiplerinin itirazlarına istinaden hazırlanacak yeni liste konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Ancak itiraz eden kişi sayısının fazla olması nedeniyle 28 Aralık'a kadar tamamlanması gereken listeleme çalışmalarının yetişmeyeceği belirtiliyor.
SGK'nın, sürenin en az 2 ay uzatılması için Hazine'ye yazı yazdığını ifade eden yetkililer, süre uzatımının ancak yasa değişikliğiyle yapılabileceğine işaret etti.
Hazine'nin şimdiye kadar bir görüş bildirmediğini söyleyen yetkililer, süre uzatımının kısa sürede gerçekleşmesi amacıyla, yasa tasarısı değil yasa teklifihazırlanması gerektiğini açıkladı.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.