24 ilde okullar kar yağışı nedeniyle tatil

24 ilde okullar kar yağışı nedeniyle tatil

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçeler eğitime ara verildi.

GİRESUN

Giresun’da dün gece başlayan kar yağışı il merkezi ve ilçelerinde etkili olurken, başta eğitim ve ulaşım olmak üzere hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Kar nedeniyle Giresun merkez ve bazı ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verilirken, ulaşım da güçlükle sağlanıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Giresun merkez, Bulancak ve Yağlıdere’de tüm ilk öğretim ve orta öğretim okulları 1 gün süreyle tatil edilirken, Dereli ilçesinde sadece ilköğretim okulları bugün için tatil edildi. Doğankent, Espiye, Güce, Piraziz, Şebinkarahisar ilçelerinde ise taşımalı eğitim gören öğrenciler 1 gün okula gitmeyecek.

KONYA
 
Konya'nın 2 ilçesinde tamamen, 9 ilçesinde ise kısmen okullara 1 gün ara verildi.Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Konya ve ilçelerini etkileyen kar nedeniyle Doğanhisar, Bozkır ilçelerinde tamamen, Kadınhanı, Derbent, Cihanbeyli,Hadim, Kulu, Yunak, Halkapınar, Çeltik ilçe merkezleri hariç köy ve beldelerde okullar bugün için tatil edildi. Altınekin ilçesi'nde ise taşımalı eğitime ara verildi.
 
BİTLİS

Bitlis'in Tatvan ilçesinde elverişsiz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.
 
Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, ilçede dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren tipi ve fırtına nedeniyle Tatvan merkez ve merkeze bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.
 
Hava şartlarının normale dönmesi durumunda ara verilen eğitime yarın tekrar başlanacağını kaydeden Bayar, ilerleyen saatlerde yarın için durum değerlendirmesi yapacaklarını sözlerine ekledi
 
SİVAS
 
Sivas'ta etkili olan olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle kent genelinde ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edildi.
 
YOZGAT
 
Yozgat merkezde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün de ara verildiği belirtildi. Yozgat'ta yoğun kar yağışı sebebiyle ilk ve orta dereceli okullardan sonra yükseköğretime de bir gün süreyle ara verildi. Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Yozgat il merkezinde bulunan fakülte ve yüksek okullarda eğitime yarın (1 Mart 2012) için ara verildiği bildirildi.
 
ANKARA
 
Ankara Valiliği, Ankara'da ilk ve orta dereceli okulların, kar yağışının devam etmesi nedeniyle okulların tatil edildiğini açıkladı.
 
ERZURUM
 
Erzurum’un Tekman ilçesinde kar ve tipi nedeniyle okullar 2 gün süreyle tatil edildi.
 
MALATYA
 
Malatya'da olumsuz hava koşulları sebebiyle il merkezi ile merkeze bağlı belde ve köylerdeki okullar, 1 Mart Perşembe günü için tatil edildi.
 
KIRŞEHİR
 
Kırşehir'in bazı ilçelerinde, yoğun kar yağışı sebebiyle okullar yarın için tatil edildi.
 
NEVŞEHİR
 
Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
 
ÇORUM
 
Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, il merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerde ilk ve orta dereceli okulların  tatil edildiği açıklandı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartları ve aşırı kar yağışı nedeniyle ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerdeki tüm okulöncesi-ilköğretim-lise ve dengi okullar 01 Mart 2012 Perşembe günü (1) bir gün süre ile tatil edilmiştir" ifadelerine yer verildi.
 
ZONGULDAK
 
Zonguldak'ta üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Sakat ve özürlü kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.
 
KARABÜK
 
Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle Ovacık ve Eflani ilçelerinde okullar tatil edildi. Karabük'te üç gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Ovacık ve Eflani ilçesinde okullar 2 gün tatil edilirken, Eskipazar ilçesinde de taşımalı eğitimde bir gün tatil edildi. Öte yandan Karabük'te halen 270 köy ulaşıma açılamadı. Merkezde 38, Eflani 54, Eskipazar 49, Ovacık 42, Safranbolu 53 ve Yenice'de 34 köy yolu ulaşıma kapalı. Toplam 2 bin 104 kilometre uzunluğunda kapalı olan 270 köy yolu için İl Özer İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğüne bağlı 7 greyder ve 2 kar bıçaklı kamyon ile yolları
açmak için çalışmalar başlatıldı. Kar kalınlığının özellikle yüksek kesimli ilçelerde 1.5-2 metre arısında kar kalınlığı olurken, kipler son üç ayda 19 bin 140 kilometre uzunluğunda kapanan köy yolunu açtı.
 
BARTIN
 
artın'da etkili olan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kar yağışı sebebiyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Bartın'da 3 gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Kar yağışı sebebiyle 63 köyde ulaşım sağlanamıyor.
 
SAMSUN
 
Samsun'da iki gündür aralıksız olarak devam eden kar yağışı 416 köy yolunu ulaşıma kapattı, ilçelerde ise okullar tatil edildi.
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle toplam 416 köy yolu ulaşıma kapanırken, Ayvacık, Asarcık, Çarşamba, Havza, Kavak, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme ve Vezirköprü'de okulların tamamı 1 gün süreyle, karın etkisini daha fazla gösterdiği Ladik'te 2 gün süreyle tatil edildi. Ayrıca, Alaçam'da Kızlan bölgesinde, Atakum'da özel eğitim okulları 1 gün tatil edilirken, taşımalı ortaöğretim öğrencileri ise izinli sayılacak. Canik'te Gödekli, Uluçayır, Gecehan, Düzören, Başalan, Düzardıç, Yeşilpınar, Fındıcak, Çamalan, Gökçepınar, Tuzaklı, Yayla, Gökalan, Ambarlı, Adatepe, Muratlı, Hacınaipli köylerinin okulları 2 gün süreyle, İlkadım'da taşıma merkezli ilköğretim okulları 1 gün süreyle, 19 Mayıs'ta Kösedik, Kuşkayası, Karagöl, Esentepe Düzköy İlköğretim Okulları 1 gün süreyle, Tekkeköy'de ise tüm köy okulları 2 gün süreyle tatil edildi.
 
ORDU
 
Ordu'da 13 ilçede okullar bir gün süreyle tatil edilirken, bazı ilçelerde ilçe merkezleri hariç belde ve köylerde eğitim ve öğretime ara verildi.
 
Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gürgentepe, Gölköy, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey'de okullar bir gün boyunca tatil edilirken, Merkez İlçe, Fatsa ve Ünye'de ilçe merkezleri hariç tüm belde ve köylerde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. İkizce ilçesinde Merkez ilçe 1 gün, belde ve köyler 2 gün, Perşembe ilçesinde Kuyluca ve Ortatepe İlköğretim okulları 1 gün tatil edildi. Gülyalı ilçesinde ise herhangi bir aksama olmadan eğitim ve öğretim devam ediyor.
 
BURSA
 
Bursa'da 24 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi. Yoğun kar yağışı sebebiyle Yenişehir ve Orhangaszi ilçelerinde tüm okullar tatil edildi.
 
Bursa İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, Bursa'da gece saatlerinde 10 olan kapalı köy yolu sayısı kar yağışının etkisini artırmasıyla sabah 09.00 itibariyle 24'e çıktığı bildirildi. İl Özel İdaresi ekipleri 19 greyder, 5 kar bıçaklı kamyon 3 kepçe ile 60 personel karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının etkisini artırması durumunda gün içinde kapalı köy yolu sayısının 80'i bulması beklendii bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı dolayısıyla Bursa'nın Orhangazi ve Yenişehir ilçelerinde tüm okulların tatil olduğu bildirildi.
 
KAYSERİ
 
Kayseri'de başlayan yoğun kar yağışı kenti etkisi altına aldı. Kayseri'de yoğun kar yağışının etkisiyle bazı araçlar refüje çıkarken, kar lastiği olmayan otomobiller de yolda ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri yol temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kayseri'nin Develi ve Sarız ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
 
AMASYA
 
Amasya'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Gümüşhacıköy, Hamamözü ve Taşova ilçelerinde bugün, Göynücek ilçesinde ise bugün ve yarın eğitime ara verildiği ifade edildi.
 
KAHRAMANMARAŞ
 
Kahramanmaraş'ta kar yağışı nedeniyle merkez ve 6 ilçede ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Son yılların en sert kışını geçiren Kahramanmaraş'ta dün akşamdan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, kent merkezinde eğitim veren ilköğretim ve liselerin yanı sıra Sütçü İmam Üniversitesi'nde okulların 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.
 
Öte yandan Elbistan başta olmak üzere Ekinözü, Pazarcık, Göksun ve Çağlayancerit ilçelerinde kar ve tipi devam ediyor. Bu ilçelerde ve ilçelere bağlı köylerde de eğitime çeşitli sürelerde ara verildi. Andırın ilçesinin yoğun kar yağışı olan bölgelerinde de eğitime ara verilirken, Afşin, Türkoğlu ve Nurhak ilçelerinde eğitime devam ediliyor.
 
AKSARAY
 
Kar yağışı nedeniyle, Aksaray'ın Ortaköy, Ağaçören, Sarıyahşi, Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.
 
ADIYAMAN
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile Adıyaman merkez ve Samsat ilçesi hariç bütün okullar 2 gün süre ile tatil edilmiştir.
 
ADANA
 
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime verilen ara 1 gün daha uzatıldı. Edinilen bilgiye göre, iki gündür süren yoğun kar yağışı nedeniyle Tufanbeyli'de dün okullar tatil edilmişti. Kar yağışının devam etmesi ve tipi çıkması nedeniyle eğitime verilen ara 1 gün daha uzatıldı.
 
BARTIN
 
Bartın'da kar yağışı nedeniyle il merkezi, bağlı belde ve köylerde eğitime yarın ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının devam etmesi ve meteoroloji tahmin raporlarında buzlanma tehlikesinin öngörülmesi nedeniyle il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime yarın ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.