Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
GÜNDEM
MEB PERSONEL
KAMU PERSONELİ
EĞİTİM
AKADEMİK
Ankara
-4 °C
24
07:29
MEB'den Öğretmenlere 3 Yeni Sınav Görevi - Güncel sınav görevi ücretleri
07:25
Öğretmenlere 15 saatlik ek ders kesintisi!
07:15
27 Kasım 2024'ten önemli gündem başlıkları
07:12
"Harezmi Eğitim Modeli" çalışmalarında öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi?
06:14
9 ilde eğitime 1 gün ara verildi! 27 Kasım Çarşamba tatil olan il ve ilçeler listesi!
21:10
Ali Yalçın KPDK'da Memurlar İçin Refah Payı İstedi! İşte 2024 Yılının Son Toplantısında Konuşulanlar!
21:03
Önder Kahveci'den Memurların sorunlarına çözüm çağrısı!
20:50
Eğitim-Bir-Sen'den Öğretmenlik Mülakat Mağdurları İçin Hukuki Destek! Dava Dilekçesi Örneği
20:30
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, TUESWRT ve ILO’nun Çalıştayında!
16:25
Bakan Şimşek: Cari açık bir endişe kaynağı olmaktan çıktı
Günün tüm
haberleri
Anasayfa
Foto Galeri
EĞİTİM
2013'te eğitim alanında neler değişecek?
2013'te eğitim alanında neler değişecek?
Genel ortaöğretim ve mesleki ve teknikortaöğretim, okul türü yerine program çeşitliliğine göre yeniden yapılandırılacaktır.
YAYINLAMA:
17 Aralık 2012 Pazartesi 19:48
GÜNCELLEME:
00 0000 Salı 00:00
1
15
Genel ortaöğretim ve mesleki ve teknikortaöğretim, okul türü yerine program çeşitliliğine göre yeniden yapılandırılacaktır.
2
15
Bu yapılandırmada öğrencilerin sistemin dışına çıkmasını azaltacak şekilde farklı eğitimkademeleri arasındaki geçişlerin kolaylaştırıldığı, başarısızlıkların telafi edilebildiği, anlaşılır ve özendirici bir sistem yaklaşımı benimsenecektir.
Öğrencilerin ruhsal ve fiziksel gelişimleri ile becerilerini artırmaya yönelik sportif, sanatsal ve kültürel aktivitelere katılımı artırılacaktır.
3
15
Ayrıca mesleklerin tanıtımı amacıyla iş yeri gezileri, kendi alanında uzman kişilerin okullarda öğrencileri bilgilendirmesi ve kariyer günleri etkinlikleri geliştirilecektir.
Okul binaları kolay erişilebilir, yeterli oyun, spor ve kültürel alanlara sahip fonksiyonel mekânlar olarak inşa edilecektir.
4
15
Yenilikçiliği ve araştırmacılığı esas alan müfredat programları geliştirilecek ve ülke geneline yaygınlaştırılacaktır.
Mevcut öğretim ve rehberlik programlarının içerikleri yenilenecek ve yeni derslerin öğretim programları hazırlanacaktır. İlk ve ortaöğretimdeki derslerin öğretim programlarını değerlendirme çalışmaları yürütülecektir
5
15
Psikolojik ölçme araçlarını kullanacak uzmanların niteliğini artırmak amacıyla hizmetiçi eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecektir.
Engellilere yönelik mesleki eğitim programları hazırlanacaktır.
Üstün yetenekli bireylerin eğitimlerine yönelik farklı eğitim modelleri geliştirilecek ve uygulamaya konulacaktır.
6
15
Okullarda öğrenciler kültür, sanat ve spor faaliyetlerine yönlendirilecek ve seçtikleri sosyal etkinlikleri yürütmek üzere eğitim materyalleriyle donatılmış çalışma alanları oluşturulacaktır.
Eğitim kurumları yönetici ve öğretmenleri şiddet ve şiddete kaynaklık eden hususlarda hizmet içi eğitimlerden geçirilecektir.
7
15
Eğitim alanlarında güvenlik önlemleri artırılacaktır.
Öğretmen istihdamına ilişkin strateji ve politika belgesi hazırlanacaktır.
Eğitim fakültelerinin kontenjanları ülkenin gelecekte ihtiyaç duyacağı branşlara ve öğretmen sayısına göre belirlenecektir.
Öğretmenlerin atamalarında bölgeler itibarıyla öğretmen ihtiyacının dikkate alındığı teşvik edici bir yaklaşım benimsenecektir.
8
15
Yenilenen müfredatlara uygun olacak şekilde yönetici, öğretmen ve diğer personelin yeterlik alanlarını esas alan ve sorumluluğuna verilecek görevleri en uygun şekliyle yapmasını sağlayacak bilgi ve beceriyi kazandıran etkin bir hizmetiçi eğitim sistemi kurulacak ve düzenlenen seminer ve kursların niteliği artırılacaktır.
9
15
Bakanlık bünyesindeki il, ilçe ve okul yönetimlerinin mali ve idari konularda yetki ve sorumlulukları artırılarak verimlilik ilkeleri çerçevesinde, önceden belirlenmiş performans göstergeleriyle ölçülebilir bir yapı oluşturulacaktır.
Gerekli denetim ve kontrol mekanizmaları tasarlanarak rekabetçi bir ortam sağlanacaktır.
Eğitim sisteminde kalite güvence sisteminin temel kriterleri ve göstergeleri belirlenecek ve konuya ilişkinteknolojik altyapı geliştirilecektir.
10
15
Sonuç ve performans odaklı, öğretmen, yönetici, müfettiş yeterlilikleri tanımlanacak, yeterlilikler artırılacaktır.
Sistem konusunda merkez ve taşra teşkilatından belirlenecek personele eğitim verilecektir. Kalite Güvence Sisteminde belli puanı geçen okul/kurumlara Kalite Beratı verilecektir.
11
15
Eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla okul ve eğitim kurumlarının hizmet standartları belirlenecek, Performans Yönetim Sistemi kurulacaktır.
TEFBİS projesiyle ulusal ve uluslararası platformlarda kullanılabilecek eğitim kurumlarına yapılan eğitim harcamaları, öğrenci maliyetleri, eğitim kurumlarına ve öğrencilere yapılan yardımlar gibi ihtiyaç duyulan istatistikî bilgiler ile hanehalkı eğitim harcamaları sistematik olarak tespit edilecek ve yayınlanacaktır.
12
15
36-60 aylık çocuklar ile ilkokula kayıt olmamış 60-72 aylık çocukların okul öncesi eğitime kazandırılması amacıyla bölgeler arasındaki farklar da dikkate alınarak gerekli fiziki altyapı sağlanacaktır.
Aşamalı Devamsızlık Yönetimi Sistemi (ADEY) ortaöğretim kurumlarını da kapsayacak şekilde genişletilecek, bu doğrultuda okul yönetimlerinin kapasiteleri güçlendirilecektir.
13
15
Derslik başına düşen öğrenci sayısı ve okullaşma oranları açısından Türkiye ortalamasının gerisinde olan illerin, Türkiye ortalamasına yaklaştırılması amacıyla kaynak kullanımına yön verecek beş yıllık orta vadeli yatırım planı hazırlanacaktır.
Bu plan kapsamında yatırım ödeneklerinin dağılımında iller arasında önceliklendirme yapılacaktır.
14
15
YURTKUR’un kurumsal kapasitesi güçlendirilerek; yurt yapım ve yönetiminde kamu-özel ortaklığı modelinin uygulanabilirliğine ve öğrencilere sağlanan kredi-burs imkanlarının finans sektörüyle yapılacak işbirliği çerçevesinde çeşitlendirilmesine yönelik düzenlemeler yapılacaktır.
Özel okulların eğitim hizmetleri sunumundaki payı artırılacaktır.
15
15
YÖK’ün düzenleme, yönlendirme, koordinasyon, planlama ve denetimden sorumlu bir yapıya dönüştürülmesine ve kurumsal kapasitesinin uzmanlığı esas alacak şekilde geliştirilmesine, üniversitelerin idari ve mali açıdan özerk ve hesap verebilir hale getirilmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır.
Hazırlanacak araştırma altyapısı ve öğretim üyesi envanterine dayanarak üniversitelerin bulundukları yörelerin potansiyellerine de uygun şekilde uzmanlaşmaları gözetilecektir.
Haberler
Son Haberler
Manşetler
GÜNDEM
MEB PERSONEL
KAMU PERSONELİ
EĞİTİM
AKADEMİK
SINAVLAR
SENDİKALAR
İLAN
SORU-CEVAP
SPOR
DOSYALAR
YAŞAM
TEKNOLOJİ
SAĞLIK
Diğer İçerikler
Foto Galeri
Web Tv
Yazarlar
Gazete Manşetleri
Kurumsal
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Kullanım Şartları
Geliştiriciler İçin