2 kızın macerası noktalandı

2 kızın macerası noktalandı

2 kızın macerası bekâret kontrolüyle noktalandı

Kaybolduktan 7 gün sonra İzmir'de bulunan Büşra ve Cansu, ailelerine ecel terleri döktüren maceralarının nedenini 'tatil yapma isteği' olarak açıklarken, 'delilik yapma' arzusu iki genç kızı bekâret kontrolüne kadar götürdü

Kendi deyimleriyle 'kanka'ydılar... 13 yaşındaki Büşra E. ve 14 yaşındaki Cansu B., aynı mahallenin çocuğuydu. Cansu, 6'ncı sınıftan terkti, 8'inci sınıf öğrencisi Büşra ise okulunun başarılı öğrencisi. Bundan üç hafta önce aldığı takdir belgeli karneyi anne babasına sevinçle götürmüştü. Evin tek çocuğu, annesinin ve babasının gözbebeğiydi.

İnternet arkadaşları
Özellikle hafta sonları ve tatil dönemlerinde daha da sık görüşen 'kanka'ları İzmir'e getiren olaylar zinciri yaklaşık 1.5 yıl önce başladı. İnternetten, İzmirli G.T. (19) ve M.A.E. ile (19) yazışmaya başlayan kızlar, bu arkadaşlığı günden güne ilerletti. Okulların tatile girmesiyle birlikte daha fazla vakit geçirmeye başlayan Cansu ve Büşra, bir hafta önce can sıkıntılarını kendilerince bir macerayla gidermeye karar verdi. Kimseye haber vermeden, alıp başlarını tatile gitmeyi kafalarına koydular.

Harçlıklarıyla...
24 Haziran Çarşamba günü iki küçük kız, ailelerinin verdiği harçlıkları da birleştirip, annelerine “Dolaşmaya gidiyoruz” diyerek evlerinden çıktı. Beş gün boyunca İstanbul'da değişik arkadaşlarının evlerine misafir oldular. Gazetelerde ve televizyonlarda kendi haberlerini görünce de akıllarına İzmir'deki erkek arkadaşları geldi.
Gençleri arayan kızlar, “Yanınıza gezmeye geleceğiz” dedi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden yeni mezun olan G.T.'nin öğrenci evinde buluştular. Manisa'da iki gün geçiren dört kafadar, tanınma korkusuyla İzmir'e gitmeye karar verdi ve G.T.'nin ailesinin de yaşadığı Buca'ya geldi.

Ailelerin gergin bekleyişi
Tüm bunlar olurken, kızların evlerinde tam anlamıyla umutlu bekleyiş ve hüzün vardı. Başlarına bir şey gelmesin diye sürekli dua eden aileler, gece gündüz demeden kapı kapı dolaşıp onları arıyordu. İstanbul'un yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a da gidip yardım istediler. 5-6 saat bile geçmeden, Çapkın'ın eski görev yerindeki ekibinden müjde geldi.
Büşra, Cansu, G.T., M.A.E. ve onların arkadaşı Ö.Ç. (17), Buca'da amaçsızca gezerken, iki kızın bir haftadır aranan Büşra ve Cansu olabileceğini düşünen polis, kimlik kontrolü yaptı. Üzerlerinden herhangi bir kimlik çıkmayan kızlar ile üç genç, Buca Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu'na götürüldü. Bir süre kim olduklarını gizlemeye çalışan iki kız, sonunda hikâyelerini anlatmak zorunda kaldı. 'Kanka'lar Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderilirken, aileleri de çoktan yola çıkmıştı.

'Sıkıldık' dediler
İki çocuğun, emniyette, psikolog ve avukat gözetiminde, kamera önünde verdikleri ifadelerinde, “Sadece sıkıldık ve bir delilik yapmak istedik” dedikleri öğrenildi. Ailelerinin korktuğu şeyin de olmadığı anlaşıldı. Adli Tıp'ta yapılan muayenelerinde herhangi bir cinsel istismara uğramadıkları belirlendi.
Kızlar, anne ve babalarıyla bir basın ordusunun takip ettiği kavuşmada, “Kimse anne babanın yerini tutmaz. İzmir'i merak ettik, tatile geldik, bir delilik yaptık” diyordu.



Pişman oldular
Üniversite öğrencisi G.T. (19), kuaför M.A.E. (19) ve Ö.Ç. (17), “alıkoymak” suçundan gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri adliyede savcı tarafından serbest bırakılırken, iki kız arkadaş İzmir Adli Tıp Kurumu'nda ailelerin isteği ve kendilerinin de rıza göstermesi üzerine bekâret kontrolünden geçirildi. İstanbul'da sıkıldıklarını ve tatil yapmak için evlerinden ayrıldıklarını söyleyen Büşra, “Amacımız arkadaşlarımızın yanına gelip tatil yapmaktı. Ailelerimize haber vermemiştik. Yakalanmasaydık karakola teslim olacaktık. Bir cesaretle geldik. Ancak, kimse anne ve baba gibi olamaz. Herkes evinde otursun, tatile gitmek isteyenler ailelerine haber versin” dedi. Cansu, “Tatil için geldik. Yaptığımızdan pişmanız” diye konuştu.
İzmir'e gelen Büşra E.'nin babası Salih E. ve annesi Ayşe E. ile Cansu B.'nin annesi Aynur B. ve babası Mehmet B., kızlarının sağ olarak bulunmasından büyük mutluluk duyduklarını, yaşlarının küçük olduğunu bile bile kandırıp onları alıkoyan kişilerden de şikâyetçi olduklarını söyledi. B.E.'nin annesi Ayşe E., “Kızlarımızla arkadaşlık yaptıkları söylenen gençleri, bir sene önce polis zoruyla İstanbul'dan uzaklaştırmıştık. Kendilerinden davacı olacağız” dedi. Ailelerin çocuklarıyla tatile gidecekleri belirtildi.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.