2 Bin Kadro Yeterli Değil

2 Bin Kadro Yeterli Değil

2010-Haziran dönemine ek olarak gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlerin 2010-Aralık dönemi özür grubu yer değiştirmelerinde, hizmet puanı yetersizliği ve ilde boş sözleşmeli kadrosu bulunmaması gerekçesiyle yer değiştirme isteği gerçekleştirilmemiş olan

Yer değiştirme başvurusu gerçekleşmeyen sendikamız üyesi öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nden talep de bulunmuş, aksi halde üyelerimiz adına yargı yoluna başvuracağımızı kaydetmiştik.

Uyarılarımızı dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, 22/12/2010 tarihli duyurusunda, özür grubu yer değiştirmelerinde sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyetini kabul etmiş ve Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığından sözleşmeli öğretmenlerin özür grubu yer değiştirmelerinde kullanılmak üzere 'boş sözleşmeli pozisyonu' talep edildiğini ifade etmiştir.

Personel Genel Müdürlüğünden aldığımız bilgilere göre Maliye Bakanlığı'ndan 2000 boş sözleşmeli pozisyonu talep edilmiştir. Bu pozisyonların, taleplerimiz doğrultusunda, sözleşmeli öğretmenlerin özür grubu yer değiştirmelerinde kullanılmak istenmesi sevindirici bir gelişme olmuştur.

Ancak şunu da hatırlatmak gerekmektedir ki biz 23/07/2010 tarihinde, MEB'den sözleşmeli öğretmenlerin özür durumu mağduriyetlerinin giderilmesi için şu taleplerde bulunmuştuk:

1- MEB, hükümetten ve Maliye Bakanlığından en az 3000 sözleşmeli öğretmen kadrosu istemelidir. Bu kadrolar yeni öğretmen atamasında değil, sözleşmelilerin yer değiştirmelerinde kullanılacaktır. Dolayısıyla devlete yeni bir külfet getirmemektedir.

2- Sözleşmeli öğretmenlerin özür durumu atamalarında ciddi sıkıntıların yaşandığı iller vardır. Sözleşmeli istihdamı tam dolmayan illerdeki boş sözleşmeli pozisyonları, sıkıntının fazla olduğu illere aktarılmalıdır.

3- Ağustos ayındaki ilk atamalarda sözleşmeli iken kadrolu öğretmenliğe atananlardan boşalacak pozisyonlar kullanılmalıdır.

4-Sözleşmeli öğretmenlerin de insan olduğu unutulmamalı ve sözleşmeli öğretmenlerin özür durumu atamalarında "il emri" uygulamasına yer verilmelidir.

Yukarıda belirttiğimiz 2. ve 3. taleplerimizin gerçekleşmesi (sözleşmeli öğretmenlerin ilk defa görevlendirilmesi gerçekleştiği için) artık mümkün değildir. Ancak 1. ve 4. talebimiz geçerliliğini hâlâ korumaktadır. Çünkü 2010-Aralık döneminde gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlerin özür grubu yer değiştirmeleri sonucunda yer değiştirme isteği gerçekleştirilmemiş olan 3.612 öğretmenimizin mağduriyetinin giderilmesinde 2.000 kadro yetersiz kalacaktır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne yazdığımız 03.01.2011 Tarihli talep yazımız aşağıdadır:

***


Konu: Sözleşmeli Öğretmen Özür Grubu Yer Değişiklikleri Hakkında

T.C.
M.E.B
Personel Genel Müdürlüğü'ne

2010-Haziran dönemine ek olarak gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlerin 2010-Aralık dönemi özür grubu yer değiştirmelerinde, hizmet puanı yetersizliği ve ilde boş sözleşmeli kadrosu bulunmaması gerekçesiyle yer değiştirme isteği gerçekleştirilmemiş olan 3.612 öğretmenimiz bulunmaktadır.

Genel Müdürlüğünüzden aldığımız bilgilere göre Maliye Bakanlığı'ndan ve Devlet Personel Genel Müdürlüğünden 2000 boş sözleşmeli pozisyonu talep edilmiştir. Bu pozisyonların, taleplerimiz doğrultusunda, sözleşmeli öğretmenlerin özür grubu yer değiştirmelerinde kullanılmak istenmesi sevindirici bir gelişme olmuştur ancak; 2010-Aralık döneminde gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlerin özür grubu yer değiştirmeleri sonucunda yer değiştirme isteği gerçekleştirilmemiş olan 3.612 öğretmenimizin mağduriyetinin giderilmesinde 2.000 kadro yetersiz kalacaktır. Özrünü ispatlamış ve başvuruları onaylanmış tüm sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyetinin son bulması için;

1.Bakanlığımız DPGM'den ve Maliye Bakanlığı'ndan mağdur sayısı kadar sözleşmeli kadrosu istemelidir. Bu kadrolar yeni öğretmen atamasında değil, sözleşmelilerin yer değiştirmelerinde kullanılacaktır. Dolayısıyla devlete yeni bir külfet getirmemektedir.

2.Aynı ilin uzak ilçelerinde çalışan sözleşmeli öğretmenlerin özre bağlı yer değişiklikleri de il dışından gelenleri engellemeyecek şekilde mümkün kılınmalıdır.

3.Sözleşmeli öğretmenlerin özre bağlı yer değişiklikleri tıpkı kadrolu meslektaşlarınınki gibi değerlendirilmeli, "il ve ilçe emri" uygulamasına yer verilmelidir. Gereğini arz ederim.


Cansel Güven

AES Genel Başkanı




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.