19 Mayıs ilk kez farklı kutlanacak

19 Mayıs ilk kez farklı kutlanacak

Anıtkabir’de tören stadyumda kutlama yok

Bu yıla kadar başkentte kutlamalar, 19 Mayıs sabahı Ankara ve Samsun’da yapılan 21 pare top atışı ile başlıyordu. Saat 09.00’da Cumhurbaşkanı ve devlet erkanı, Anıtkabir’de düzenlenen resmi törene katılıyordu.  Saat 10.00’da 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen tören başlıyordu.  Kutlamalar gün boyunca çeşitli kurum ve kuruluşların düzenlediği etkinliklerle devam ediyordu.

Gençlik yürüyüşü
Başkentte bu yıla kadar yapılan bu kutlamaların hiç birisi bugün, kutlama programında yer almıyor. Bugün başkentte, devlet erkanının katılacağı resmi bir kutlama olmayacak. Ancak Ankara Valiliği’nin koordinasyonunda çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 17.00’de Ankara Arena’da düzenlenecek 19 Mayıs etkinliğine katılacak. Arena’da 450 kişilik halk oyunları topluluğu gösteri yapacak.

Çelenk izni yok
Başkent dışındaki illerde de geçtiğimiz yıllardakine benzer kutlamalar yapılmayacak. Bu yıl, başkent gibi diğer illerdeki stadyum törenleri de iptal edilirken, illerde yapılacak en önemli ortak tören Atatürk anıtlarına Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından “çelenk koyma” seremonisi olacak.
İllerde Gençlik ve Spor İl müdürlüklerinin dışında anıta çelenk koymak isteyen hiçbir kurum, kuruluş ya da gruba izin verilmeyecek. Daha sonra illerde yerel düzeyde konserler, havai fişek gösterileri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.