150 liraya Türkiye turu

150 liraya Türkiye turu

150 liralık kartla 1 aylık Türkiye turu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), Türkiye'yi trenle gezmek isteyenler için özel bir uygulama başlattı.

Türkiye'de 42 ilin gezilebileceği tur kartlarıyla, bir ay boyunca 150 liraya dolaşmak mümkün olacak. 'Gezerken yatmak da isterim' diyenler ise 500 liraya turunu yapacak. Yapılan açıklamaya göre, tur uygulaması şöyle olacak:

Geçerlilik süresi 1 ay

150 liraya alınacak “Ekspres Tren Tur Kartı” nın geçerlilik süresi 1 ay olacak. Bu kart, “Başkent”, “Cumhuriyet”, “Fatih” gibi süper ekspres trenlerin yanı sıra ile mavi tren, ekspres, bölgesel ekspres, ray otobüsü, mototrenler ile normal yolcu ve banliyö trenlerinde geçerli olacak.

3 günlük yataklı kart

Fiyatı 500 lira olan “Yataklı Tren Tur Kartı” ile 3 gün boyunca sınırsız seyahat edilebilecek. Bu kart süper ekspres, ekspres ve bölgesel ekspres trenler, mavi tren, ray otobüsü, mototrenler, normal yolcu ve banliyö trenlerinin yanı sıra yataklı, kuşetli ve örtülü kuşetli vagonlarla da geçerli olacak.

İsteyene 300 TL'lik kart

Bunların dışında 300 liraya “Yüksek Hızlı Tren (YHT) Seyahat Kartı”yla da bir aylık sınırsız seyahat imkanı söz konusu. Bu kart yataklı vagonlar hariç, YHT'nin ekonomi sınıfı başta olmak üzere, yurt çapında çalışan tüm trenlerde geçerli olacak. YHT seyahat kartları, öğrencilere de 200 TL'den satılıyor.

Kapıkule'den Kars'a

Tren tur kartlarıyla gezilebilecek 42 il ise şöyle: “İstanbul, Edirne, Niğde, Eskişehir, Ankara, Zonguldak, Karabük, Çankırı, Kayseri, İzmir, Balıkesir, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli, Kütahya, Afyon, Burdur, Isparta, Sivas, Samsun, Amasya, Erzincan, Erzurum, Kars, Bitlis, Elazığ, Malatya, Van, Adıyaman, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Konya, Karaman, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Mardin.”

Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.