13 bin 500 kişilik hain listesi

13 bin 500 kişilik hain listesi

Ergenekon'da tutuklanan albayın “elimde 13 bin 500 kişilik hain listesi var” dediği liste şimdi savcılıkta..

Silivri Cezaevi'nde yatan emekli Albay Karadağ, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmadan önce ''Elimde 13 bin 500 kişilik hain listesi var. Zamanı geldiğinde açıklayacağım'' şeklinde açıklamalar yapmıştı. Karadağ'ın daha sonra savunma yaparken inkar ettiği listenin soruşturmayı yürüten savcılarda olduğu öğrenildi.

GİZLİ TOPLANTI SONRASI KAYBETTİ

İddiaya göre Karadağ, 2007 yılı Nisan ayında Mersin'de gizli yapılan 'Kuvva toplantısı'ndan İstanbul'a dönerken çantasını kaybetti. Uzun zaman sonra bulunan kırmızı çanta savcılara ulaştırıldı. Ergenekon iddianamesinde yer alan telefon konuşmalarında da Karadağ'ın görüştüğü kişilere 'Çantamı kaybettim'' dediği belirtildi.

KAYBEDİNCE LİSTEYİ İNKAR ETTİ

Mersin'deki gizli toplantıda da gündeme getirilen 'hain listesi'nin de içinde bulunduğu çantasını İstanbul'a dönerken kaybeden Karadağ, daha sonra bu listeyi inkar etmişti. Söz konusu listede başta Kürt siyasetçileri, sanatçıların yanısıra birçok ildeki DTP'nin yönetim kurulunda yer alan isimlerin de bulunduğu öğrenildi. İddiaya göre, Karadağ ve ekibi listede adı geçen kişilere karşı halkı kışkırtıp Türk-Kürt çatışması doğuracaktı.

SUİKAST PLANLARI VARDI

Ergenekon soruşturmasının ilk iddianamesinde, Karadağ'ın kurucusu olduğu Kuvayı Milliye 1919 Derneği'nin Orhan Pamuk, Fehmi Koru, Sebahat Tuncel, Osman Baydemir gibi isimlere suikast planladığının anlatılmıştı.

ÖLDÜRME VE ÖLME YEMİNİ

Mersin'de Ergenekon sanığı Osman Gürbüz ve ekibiyle 2007 Nisan ayında bir toplantı yapan Karadağ'ın elindeki listeyle birlikte Türk-Kürt çatışmasının çıkarılabileceği en uygun yer olarak Mersin'i belirlediği iddianemede de yer aldı. Buradaki toplantıda listeyi Osman Gürbüz ve diğer Kuvvacılarla paylaşan Karadağ, ''Ölme ve öldürme yemini''nin yapıldığı toplantıyı da Mersin'de yapmıştı.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.