11 ilde sel alarmı

11 ilde sel alarmı

11 ilde sel alarmı: Teyakkuza geçildi

Meteoroloji uzmanlarına göre önümüzdeki saatlerde yağışlar daha da güçlenerek devam edecek.
 
Yoğunlaşan bulutlar Sinop'tan Artvin'e kadar olan tüm bölgeyi etkileyecek.

Bu arada meteoroloji uzmanlarına göre önümüzdeki saatlerde yağışlar daha da güçlenerek devam edecek. Karadeniz'in üzerinde tekrar oluşan yoğun bulut, Sinop'tan Artvin'e kadar olan tüm bölgeyi etkileyecek. Sinop, Ordu, Samsun, Giresun bölgesinde çok kuvvetli yağış olasılığı var.

Rize'lilere uyarı

Uzmanlar özellikle Rize'lileri çok kuvvetli yağış olabileceği konusunda uyardı. Çok etkili bir türbülans olduğunu bildiren uzmanlar, bu türbülansın ve yağışların, helikopterlerin kalkışını ve haraketlerini bile engelleyebileceğini belirtiyor.

Artvin\'de sel felaketinde 7 kişi hayatını kaybetti

Sel, su baskını, yıldırım, heyelan

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu gece ve yarın Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinin, yerel olarak kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve gök gürültülü sağanağın etkisi altına gireceği belirtildi.

Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımdaki aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi. Yaşanabilecek olası bir sel felakati için tahliye seçeneğinini de gündeme olduğu iddia edildi. 

AFAD'dan açıklama

Artvin'de meydana gelen sel afeti nedeniyle Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 31 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi olay yerinde görevlendirilmiştir. Samsun'dan 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi de Genelkurmay Başkanlığı'na ait hava aracı ile olay yerine gönderilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 adet helikopter de Samsun'dan bölgeye sevk edilmiştir.

Teyakkuza geçildi

Ayrıca, Doğu Karadeniz Bölgesinde meydana gelebilecek aşırı yağışlara karşı; Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Artvin, Trabzon ve Rize İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiştir.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, halihazırda Artvin Hopa İlçesinde m2'ye 182 kg yağış düştüğü bildirilmiş olup Meteoroloji radarından alınan bilgiler çerçevesinde yağışların saat 19:00 sularında azalacağı değerlendirilmiştir.

karar.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.