10 soruda Mansur Yavaş'la ilgili iddialar
Mansur Yavaş hakkındaki sahte senetle ilgili iddialarda, taraflar ne söylüyor?
Türkiye geçen haftadan bu yana, Mansur Yavaşhakkındaki sahte senetle ilgili iddiaları konuşuyor. İddialarla ilgili olarak taraflar bir çok kez açıklama yaptı. Aşağıda 10 başlıkta iddiaları ve cevapları birarada yayımlıyoruz.
İddialara konu olayın özeti nedir?
Samaş adlı bir firma Kayseri Şeker'den olan alacağı için dava açar. Ticaret Mahkemesi, alacaklar yönünden SAMAŞ'ın talebini haklı bulur ama cezai şart istenmesi yönünden talebi reddeder. SAMAŞ cezai şarta ilişkin dava sürecinin temyizinde, harç paraları için yardımcı olması amacıyla Necmettin Kesgin'den yardım talep eder. Necmettin Keskin yardımda bulunur ve davanın Yargıtay üsrecinde yardımcı olması için SAMAŞ'ın avukatını, yakın arkadaşı olan Mansur Yavaş'la tanıştırır. SAMAŞ katkılarından dolayı Necmettin Kesgin'e şirket cirolu 600 bin dolarlık bir senet verir. Daha sonra Necmettin Kesgin ile SAMAŞ firması arasında ihtilaf çıktığı için, 600 bin dolarlık senedin, Mansur Yavaş'ta emanet kalması konusunda mutabık kalınır.
Mansur Yavaş neden icraya başvurdu?
Mahkeme, SAMAŞ'ın açtığı davada 11,5 milyon TL'lik alacağın ödenmesine karar verince, SAMAŞ, Necmettin Kesgin 3,5 milyon TL'lik ve Mansur Yavaş'a da miktarı açıklanmayan bir ödeme yapar. Yavaş ödenen miktarı az bulur ve elinde bulunduğu senedi icraya koyar. Ancak senedin üstünde Kesgin değil Keskin yazmaktadır. Kesgin, bunu fark ettiğini ve senedin sahte olduğunu belirtir.
Ömer Çelik'in iddiaları
Ömer Çelik, Mansur Yavaş'ın vekalet dahi almadığı bir işte, ne karşılığında 600 bin dolarlık bir senede sahip olduğunu sorar. Gazetelerde yer alan haberlerde Mansur Yavaş'ın yargı içindeki Ankaralılar Grubu adlı bir oluşum ile birlikte hareket ederek iş takipçiliği yaptığı iddia edilmektedir. Ömer Çelik de bu durumu kast etmektedir.
Necmettin Kesgin'in iddiaları
Necmettin Kesgin, Yavaş'ın icraya koyduğu senedin, emaneten onda durması gereken senet olmadığını, senetteki imza ve elyazısının kendisine ait olmadığını iddia eder. Yani senedin birileri tarafından yazıldığını iddia eder. Karşı dava açar. 3 bilirkişi raporu sonrasında, Yavaş tarafından icraya konulan senedin Necmettin Kesgin tarafından imzalanmadığı ortaya çıkar. Bunun üzerine de Mansur Yavaş 500 bin TL civarında kötü niyet tazminatına mahkum olur. Bu tazminat Yargıtay'da onanmıştır.
Mansur Yavaş'ın sahte senetle ilgili cevapları
Mansur Yavaş, sahte bir senedi icraya koymadığını belirtir. İcraya koyduğu senedin Necmettin Kesgin tarafından gözünün önünde imzalandığını iddia eder. Suç duyurusunda bulunur. Savcılığınaçtığı davada, Kesgin sahte senetten 4 yıl hapis cezası alır. Ancak bu karar kesin değildir, istinafta görüşülmeyi beklemektedir. Kesgin olayda hem mağdur hem fail olduğunu belirtmektedir. Bu cezanın istinafta döneceğini düşünmektedir.
Necmettin Kesgin'in Savcılığa yaptığı suç duyurusu
Necmettin Kesgin de, bir karşı dava olarak Mansur Yavaş hakkında sahte senetle icraya başvurmaktan dolayı suç duyurusunda bulunur. Savcılık takipsizlik verir. Ancak Adalet Bakanlığı Savcılığın takipsizlik kararını kaldırır. Şuan için Mansur Yavaş, ayrıca sahtecilik suçlamasıyla ceza mahkemesinde yargılanacaktır.
Mansur Yavaş'ın Necmettin Kesgine dair iddiaları
Mansur Yavaş, Necmettin Kesgin'in dolandırıcı olduğunu, fakülteye sahte belgeyle girdiğini, çocuk istirmacısı olduğunu iddia eder. Necmettin Kesgin ise Yavaş'la bir dönem çok yakın arkadaş olduklarını, madem çocuk istirmacısı, dolandırıcı olduğunu düşünüyorsa neden bu kadar yakın arkadaş olduğunu ifade eder. Necmettin Kesgin ayrıca çocuk istirmacısı olduğuna dair iddialara dayanak oluşturan bilgisayarın kendisine ait olmadığını belirtir.
Mansur Yavaş'tan Ömer Çelik'e saygın işadamı tepkisi
Mansur Yavaş, Ömer Çelik'in Necmettin Kesgin'e saygın işadamı dediğini belirtmiş, saygın işadamının ise istimarcılık ve sahtecilikten ceza aldığına vurgu yapmıştır. Ömer Çelik ise Necmettin Kesgin için "saygın" ifadesini kullanmadığını belirtmiştir.
Ömer Çelik'e göre cevaplanamayan sorular
Olayın özeti: Necmettin Kesgin, sahte senetle icraya başvurulduğunu, Mansur Yavaş ise senedin sahte olmadığını eğer bir sahtelik varsa bile bunu Necmettin Kesgin tarafından yapıldığını iddia etmektedir.
Ömer Çelik ise Mansur Yavaş'ın bir vekalet sözleşmesi olmadan ne karşılığında 600 bin dolar istediğini hala açıklamadığını belirtmektedir.
Necmettin Kesgin, Yavaş'ın kendisini tehdit ettiğini iddia etmektedir
Necmettin Keskin yaşanan süreçte, Mansur Yavaş'ın kendisine attığı SMS'lerde "düğünü basmakla" "hapislerde süründürmekle" tehdit etiğini belirtmektedir. Ancak bu SMS'leri izinsiz kaydettiği için Yavaş'ın suç duyurusu üzerine hapis cezası almıştır.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.