10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlamıştır.

      “Basın, etkin bir denetim mekanizması ve dördüncü kuvvet olarak demokrasinin en önemli ve vazgeçilmez unsurlarındandır.

        Her bireyin hakkı olan bilgi edinme hakkını sağlayan ve bilgiye ulaşılması noktasında en önemli araç, yazılı ve görsel medyadır.

      Hür bir basın, demokrasinin doğru işlemesi, standartlarımızın yükselmesi ve halkın yaşanan olaylar ve meselelere daha duyarlı olması bakımından  önem arz etmektedir.

      Yazılı ve görsel basının son yıllarda hızlı ve aktif bir biçimde yol kat etmesinde basın çalışanlarının katkısı ve emeği gözardı edilemez. Şartlar ne olursa olsun fedakarca görevini yapan ve halkı bilgilendirme adına can siperane çalışan basın mensupları her türlü övgüyü haketmektedir.

      Elbette gece gündüz demeden çalışan basın mensuplarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi ve hakettikleri şartlara kavuşturulması hiç şüphesiz tüm basın camiasını daha güçlü ve azimli kılacaktır.

      Tüm dünyada son yıllarda Türkiye’deki basın özgürlüğü üzerine çeşitli yorumlar yapılmakta ve hapiste bulunan gazetecilerden tutun da basın üzerinde ki baskıya kadar birçok noktada ülkemize eleştiriler yöneltilmektedir. Türkiye basın üzerinde oluşan bu karanlık havayı bir an önce dağıtmalı ve bu ayıptan kurtulmalıdır. Bu karanlık ve baskıcı havanın dağılması aynı zamanda ülkemizin itibarı açısından da son derece büyük önem arzetmektedir. Bu durumun değişmesinde elbette en büyük görevlerden biri de bizzat basın çalışanlarına düşmektedir. Bütün olumsuz şartlara rağmen, doğru bildiği yoldan şaşmayan ve vatandaşın haber alma hakkını kullanması için kararlılıkla mücadele etmeyi göze alan basın mensuplarıyla, daha özgür bir basın; daha demokratik bir ülke özlemine ulaşmamız mümkündür.

      İleri demokrasi söylemlerinin dillendirildiği bu dönemde basın üzerinde oluşan ya da oluşturulan bu sansürcü zihniyet derhal bırakılmalı ve basında son dönemde ortaya çıkan yandaş basın, candaş basın gibi ayrımlar mutlak suretle ortadan kaldırılmalıdır. 

      Türk basını  bugüne dek üzerine düşen görev ve sorumlulukları her zaman yerine getirmiş  ve kamuoyunun bilgi edinme hakkını sağlayan en önemli mekanizma olarak görevini yapma gayreti içinde olmuştur.

      Bu vesileyle basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevleri başında hayatlarını kaybedenleri rahmetle anıyor,  tüm basın mensuplarına çalışmalarında sonsuz başarılar diliyorum.”

 

             İsmail KONCUK

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.