10 MİLYON SEÇMENİN OYU TEHLİKEDE

10 MİLYON SEÇMENİN OYU TEHLİKEDE

Oy kullanmak için 'TC numarası bulunan kimliklerin' olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Oyuna gelmeyelim, tuzağı bozalım." dedi.

Bu uyarının hemen ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakan Beşir Atalay, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), seçmenin kimlik numarası taşıyan belge ibraz etmesini zorunlu kıldığını hatırlattı. Bu sebeple nüfus müdürlüklerine hafta sonları çalışılması talimatı verdi. Yani nüfus daireleri 29 Mart'a kadar 24 saat çalışacak.

Nüfus müdürlükleri, nüfus cüzdanlarını 10 dakika içinde değiştiriyor. Kimlik değişimi için şahsen müracaat yapılması gerekiyor. İki fotoğraf ve eski nüfus cüzdanını getirmek yeterli. Nüfus cüzdanını değiştirecek olan kişi, önce mahalle muhtarına uğrayarak kimlik değiştirmek için talep formu alıyor. Bu formu doldurarak en yakın nüfus müdürlüğüne gidiyor. Bu işlemi yapanlar, 10 dakika içinde yeni nüfus cüzdanına kavuşuyor.

29 Mart'ta oy kullanacak 48 milyon 265 bin 644 seçmenin 10 milyona yakınının kimliğinde vatandaşlık numarası yok. YSK bu numarasız kimliklerle oy kullanılmayacağını açıkladı. Bu da seçmenin yüzde 20'si demek. 48 milyon seçmenin 8 milyonu köyde yaşıyor.

www.objektifhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.