10 bin 960 üstün yetenekliye özel eğitim

10 bin 960 üstün yetenekliye özel eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu'nun üstün yetenekli çocukların eğitimine yönelik ulusal düzeyde strateji geliştirilmesi için proje başlattığını belirtti.

Türkiye'de şu ana kadar 10 bin 960 öğrenciye kendi yetenekleri doğrultusunda bireyselleştirilmiş eğitim uygulandığını açıkladı.

Önceki akşam TBMM Genel Kurulu’nda, üstün yetenekli çocuklarla ilgili araştırma önergelerinin birleştirilerek görüşülmesinde hükümet adına konuşan Bakan Dinçer şunları söyledi: "Birkaç ay önce özel yeteneklere sahip çocuklarımızın eğitimiyle ilgili özel bir birim kurduk. Tüm dünya toplam nüfusun yüzde 2'sinin üstün yetenekli olduğu genellikle kabul edilen bir durumdur. Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında biz de ülkemizde üstün yetenekli çocuklar için yüzde 2’lik bir oranı eğitim ve geliştirmede stratejik bir zemin olarak aldık. Grup Başkanlığı temelde işte bu yüzde 2’lik
öğrenci grubunun tespiti ve teşhisinin yapılması, onların eğitimlerinin yaygınlaştırılması ve eğitime erişimin kolaylaştırılması, bu alanda görev alacak öğretmenlerin özel olarak yetiştirilmesi ve geliştirilmesi, yine bu alanda çalışacak personelin de özel bu alanla ilgili uzmanlıklarının ortaya konulmasıyla ilgili programları ve çabaları yürütecekler. Türkiye’de şu ana kadar 10 bin 960 öğrenciye kendi yetenekleri doğrultusunda bireyselleştirilmiş eğitim uyguluyoruz ve 154 öğrenci ayrıca müzik ve 422 öğrenci de resim yeteneği alanında eğitim alıyor.

hürriyeteğitim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum