1. MATEMATİK VE AKIL OYUNLARI ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

1. MATEMATİK VE AKIL OYUNLARI ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

1. MATEMATİK VE AKIL OYUNLARI ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

ANKARA İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI ARASI 1. MATEMATİK VE AKIL OYUNLARI ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU.

 

29 Mayıs 2011 Pazar günü TOBB ETÜ Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen, içeriği Dünya Zeka Oyunları Federasyonu’nun Türkiye temsilcisi Akıl Oyunları Dergisi ve Türk Beyin Takımı tarafından hazırlanan “Ankara İli İlköğretim Okulları Arası 1. Matematik ve Akıl Oyunları Şampiyonası” 57 okulun katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Okullar 3 kişiden oluşturdukları takımlar ile yarıştılar. Şampiyona, akıl oyunları, matematik oyunları, sudoku oyunları ve mekanik oyunlar başlıklı 4 bölümden oluşuyordu. 4 bölüm sonundaki toplam puanlamaya göre takım sıralaması belli oldu.

 

Günün şampiyonlarına ödülleri Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu, MATDER Yönetim Kurulu Başkanı  ve TOBB ETÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın ve Sınav Dergisi Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özer tarafından verildi.

 

İl birincileri, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları Özel İlköğretim Okulu’ndan Özdemir, Mert Kayaalp ve Mert Albabanotebook,

İl ikincileri, Özel Büyük Kolej İlköğretim Okulu’ndanBaşak Bozkuş, Batu Mehmet Öztürkler ve Baran Kırdar netbook,

İl üçüncüleri, TED Polatlı Koleji’nden Celil Doğukan Tok, Öykü Tüzün Erim ve Elif Çalışkan fotoğraf makinesi kazandı.

 

Bunun yanı sıra dereceye giren okullara kupa ve başarı belgeleri ile şampiyonaya katılan bütün öğrencilere katılım sertifikası ile Akıl Oyunları Dergisi’nin ve Sınav Dergisi Dershanesi’nin tarafından çeşitli hediyeleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.