Yapı kredi yayınları aygaz işbirliğiyle “ıı. Meşrutiyet in ilk yılı” kitabını hazırladı

Yapı kredi yayınları aygaz işbirliğiyle “ıı. Meşrutiyet in ilk yılı” kitabını hazırladı

-Yapı Kredi Yayınları, Aygaz işbirliği ile, II. Meşrutiyet'in ilan edildiği 23 Temmuz 1908'den, ilk yıldönümünün kutlandığı 23 Temmuz 1909'a kadar geçen olayları ele alan “II. Meşrutiyet'in İlk Yılı” kitabını yayımladı.

Önsözünü aynı zamanda kitabın danışmanlığını da yapan Prof. Dr. Mete Tunçay'ın kaleme aldığı eser, dönemin gazete ve dergilerinden alınmış haberler, makaleler ve yorumların yanı sıra,dönemin olaylarına bugünden bakılarak yazılmış kurgu haberlere yer veriyor.

İSTANBUL(ANKA)- Yapı Kredi Yayınları, Aygaz işbirliği ile, II. Meşrutiyet'in ilan edildiği 23 Temmuz 1908'den, ilk yıldönümünün kutlandığı 23 Temmuz 1909'a kadar geçen olayları ele alan “II. Meşrutiyet'in İlk Yılı” kitabını yayımladı.
Önsözünü aynı zamanda kitabın danışmanlığını da yapan Prof. Dr. Mete Tunçay 'ın kaleme aldığı eser, dönemin gazete ve dergilerinden alınmış haberler, makaleler ve yorumların yanı sıra,dönemin olaylarına bugünden bakılarak yazılmış kurgu haberlere yer veriyor.
Danışmanları arasında Nuri Akbayar, Raşit Çavaş, Yücel Demirel, Bahattin Öztuncay da bulunduğu, koordinatörlüğü'nü Tamer Erdoğan'ın yaptığı “II. Meşrutiyet'in İlk Yılı” kitabının tarih üzerine çalışan akademisyenler ve tarih severler için referans niteliği taşıdığı belirtildi.

-TÜLAY GÜNGEN : “TOPLUMA KARŞI GÖREVİMİZ”-

Yapı Kredi Kültür ve Sanat Genel Müdürü Tülay Güngen toplantıda yaptığı konuşmada, “Kültür hazinesi olarak gördüğümüz bu çok özel kitabı, Türk halkına hediye etmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi.
Güngen,konuşmasında, II. Meşrutiyet'in İlk Yılı” kitabının sadece tarih meraklılarının değil, toplumun her kesiminin ilgisini çekeceğine inandığı bir kitap olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Yapı Kredi'nin kuruluş felsefesinde kültür ve sanat kuvvetli bir şekilde yer alıyor. Bankanın kurucusu Kâzım Taşkent, ilk şube olan Bahçekapı'nın açılışında, bizim gibi büyük kuruluşların iki görevi vardır. Biri, kendi iştigal konuları ile ilgili görevleri, ikincisi ise, topluma karşı olan görevleridir. Biz, kültür ve sanatı seçtik. O yüzden biz, kültür ve sanat bankasıyız, diyerek bankanın temellerini attı. Yapı Kredi Yayınları ve Aygaz işbirliği ile hazırlanan II. Meşrutiyet'in İlk Yılı adlı eser de aslında bu felsefenin bir göstergesi.”

-ÇALIŞMALAR 15 AY SÜRDÜ-

Yapı Kredi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş ise konuşmasında, kitabın çalışmalarının 15 ay sürdüğünü belirterek, “II. Meşrutiyet'in İlk Yılı” kitabı hazırlık aşamasında, tüm Osmanlıca belgeler, siyasi dergiler, o günlerin önemli olaylarını gösteren günlükler tarandı ve uzman kişiler tarafından özel günlere ait özel yazılar yazıldı. Hedefimiz 1909-1922 yıllarını kitap haline getirmek” diye konuştu.
Toplantıda bir konuşma yapan, Aygaz'ın pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Uçar, her yıl bu tür değerli çalışmalara destek verdiklerini ifade ederek, “Bu yılki desteğimiz “II. Meşrutiyet'in İlk Yılı” kitabı için oldu. Koç Topluluğu olarak yatırımlarımızı sadece iş değil, sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamak amacıyla kullanıyoruz” dedi.
23.5x34 cm ebadında sert kapak ciltli kitap 413 sayfadan oluşuyor.(ANKA)
(ELF/NÇ/BÜN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.