Windows 10, 29 Temmuz'dan itibaren ücretli olacak

Windows 10, 29 Temmuz'dan itibaren ücretli olacak

Microsoft'un bugüne kadar 200 milyona yüklenen en yeni işletim sistemi geçen yıl Temmuz ayı sonunda yayınlanmıştı ve 29 Temmuz'a kadar indirmek ücretsiz.

Geçen yılın Temmuz ayında yayınlanan Windows 10'u, Windows İş Grubu Yöneticisi Kadir Şener Hürriyet'e değerlendirdi.

"Ülke ülke açıklayamıyoruz ama dünya genelinde şu ana kadar 200 milyonu aşkın bilgisayara Windows 10 yüklenmiş durumda. Temmuz-Ağustos 2015 tarihlerinde indirilme hızı epey yüksekti; yıl sonuna doğru yavaşladı. Türkiye’de, özellikle kurumlar arasında indirilme sayısı gayet iyi." diyen Şener, Windows 11-12 gibi yeni sürümlerin çıkıp çıkmayacağı konusunda da, "Windows 10’un isminin değişeceğini düşünmüyorum. Güncellemeler Windows 10’un içinde olacak ve güncellendikçe hep yeni kalacak." dedi.

29 TEMMUZ'A KADAR ÜCRETSİZ

Windows 10'un 29 Temmuz'a kadar ücretsiz olduğunu hatırlatan Şener, "Enterprise sürümleri bir yana bırakırsak, Home ve Pro sürümleri için konuşacak olursak bu sürümleri ücretsiz indirmek mümkün şu an. 29 Temmuz 2016’da süre dolacak ve güncellemeler artık ücrete tabi olacak. Amaç kullanıcıların bir yıllık süre zarfında hızlıca yeni Windows’u kullanmasını sağlamak." dedi.

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.