Koncuk: Memurlar tüm bunları unutmayacak

Koncuk: Memurlar tüm bunları unutmayacak

Koncuk: Memurlar tüm bunları unutmayacak

İYİ Parti-Adana Milletvekili Türkiye Kamu-Sen eski Başkanı İsmail Koncuk memur zamları, enflasyon ve sözleşmeli personele kadro için sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kamu-Sen eski Başkanı olan koncuk 3600 ek göstergeye de değinerek 'Memurlar tüm bunları unutmayacak!' dedi.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMLARI

Memur ve emekliye %1,75 enflasyon farkı verilmesine de değinen Koncuk alkol ve sigaraların maktu ÖTV tutarları %6,89 zammı örnek göstererek "Tüccara 2 kere 2 kaç eder diye sormuşlar. Tüccar, “Alırken mi, satarken mi?” demiş.Yani, milletten alırken başka" ifadelerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE

3600 ek gösterge için Meclis'in yasama döneminin sona ermek üzere olduğunu belirten Koncuk "Söz verdiler her zaman ki gibi tutmadılar, tıpkı 3600 sözü gibi" dedi.

İşte İYİ Parti-Adana Milletvekili ve Türkiye Kamu-Sen eski Başkanı İsmail Koncuk'un o mesajları;

"Yasama dönemi sona ermek üzere ancak AKP sözleşmeliliğin kökten kaldırılması bir yana, sözleşmeliler arasındaki süresiz ve 3+1 farkını kaldırma konusunda bile hiç bir adım atmadı. Söz verdiler her zaman ki gibi tutmadılar, tıpkı 3600 sözü gibi. Memurlar tüm bunları unutmayacak! "

"Sözleşmeli olup 3+1’e tabi olanlar, 2+1, süresiz sözleşmeliler biz de 3+1 olalım istiyor. Halbuki ister 3+1, ister 2+1, ne olursa olsun, kadrolu, sözleşmeli farkı olduğu sürece, kadro talebi bitmeyecek, sözleşmelilik can sıkmaya, tartışılmaya devam edecektir. Tek çözüm KADRO."

"Memur ve emekliye %1,75 enflasyon farkı, %4 zam yapılırken, alkol ve sigaraların maktu ÖTV tutarları %6,89 oranında artırılmış. Tüccara 2 kere 2 kaç eder diye sormuşlar. Tüccar, “Alırken mi, satarken mi?” demiş.Yani, milletten alırken başka, verirken başka bir AKP zihniyeti var!"

"Salgındaki çok yüksek fiyat artışlarına rağmen, enflasyon Ocak’ta %1,35, Şubat’ta % 0,35, Mart’ta %0,57, Nisan’da %0,85, Mayıs’ta %1,36, Haziran'da %1,13 arttı. 6 aylık enflasyon % 5,75.Buna göre memur ve emekliler %4 zam ile birlikte, %1.75 enflasyon farkı alacak.TÜİK sağolsun!"

Kaynak : SGK Rehberi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.