Gazi Üniversitesi’nde Filistin’e destek eylemi yapan öğrencilere saldırı!

Gazi Üniversitesi’nde Filistin’e destek eylemi yapan öğrencilere saldırı!

Gazi Üniversitesinde Filistin'e destek eylem yapan öğrenciler, Arapça slogan attıkları ve Filistin bayrakları taşıdıkları için marjinal bir grubun saldırısına uğradı. Ankara Filistin Dayanışma Platformu Gazi Üniversitesine gelerek yaşananlara tepki göster

Türkiye'nin birçok üniversitesin olduğu gibi Gazi Üniversitesinde de Filistin'e destek eylemi yapıldı. Ancak, öğrenciler önce Filistin bayrakları taşıdıkları ve Filistin kefiyesi taktıkları için ırkçı marjinal bir grup tarafından engellenmek istendi. Grup, 3 Mayıs Türkçülük Günü'nde Arapça Slogan attığı için Filistinli bir öğrenciyi darp etti.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu mensupları, üniversitenin önüne giderek saldırıya tepki gösterdi.

Olaylar sonrasında Gazi Üniversitesine giden Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri tarafından yapılan açıklamada "Gazi Üniversitesi'nde yapılan Gazze'ye Destek Eylemi sonrasında eylem yapan öğrencilere bir grubun yapmış olduğu fiili saldırı sonucu Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak Üniversiteye gidilerek öğrencilere destek verilmiştir. Üniversite yönetiminden bu saldırının şeffaflıkla soruşturulması, sorumluların cezalandırılması ve üniversitede öğrencilerin güvenliğinin sağlanması, Filistin ile ilgili yapılacak etkinliklerin engellenmemesi talep edilmiştir. Bundan sonraki süreçte de gelişmelerin takipçisi olunacağı ifade edilmiştir. Gazi Üniversitesi girişinde konuya ilişkin açıklama yapılmıştır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.